Srećna vam Nova godina

01. januar 2013. 13:39 Gradska hronika Pirot Plus Online

Piroćanci su Novu godinu dočekali u svojim domovima, restorani su bili prepuni. Najsvečanije i najveselije bilo je na centralnom gradskom trgu gde je uz vatromet u ponoc i koncert grupe Garavi sokak dočekana 2013. godina.

Piroćanci su poželeli da je zdravlja, ali i rada i nastavka razvoja Opštine. Pirot je u poslednjih nekoliko godina stalno rastao, izgradjeni su mnogi objekti, a planovi za 2013. godinu najavljuju još brzi razvoj. Zavrsetak bazena, izgradnja Malog mosta i početak izgradnje još jednog mosta značiće mnogo za ljude koji žive na ovom prostoru. Investicije u Tigar tyres, dalji razvoj Slobodne zone, oporavak Tigra i brži razvoj Prvog maja , doprineće i otvaranju novih radnih mesta. Kvalitetan rad Hladjnače, sve veće ulaganje u poljoprivredu, nastavak radova na Koridoru 1o trebalo bi da budu nova snaga za brži razvoj.

Predsednik Opstine Pirot Vladan Vasić u Novogodisnjoj poruci pored ostalog rekao je da će Pirot nastaviti da se razvija u modernu Opstinu koja će u narednom periodu biti još bolja za život i ulaganje.

Pirot je uspeo da poslednjih godina realizuje nekoliko kapitalnih investicija.Spisak predloženih radova uskoro će se naći i na sajtu Skupštine opštine kako bi i gradjani mogli da daju svoje primedbe i sugestije.Veliki deo investicija vezan je i za planove Javnih preduzeća, tako da se zajedničkim snagama radi na njihovoj realizaciji.