Sporazum Koalicije za preuzimanje opštinske vlasti VIDEO

16. april 2013. 12:55 Dimitrovgrad Pirot Plus Online

Danas je u Dimitrovgradu potpisan Koalicioni sporazum o formiranju skupštinske većine o preuzimanju lokalne vlasti.Potpisnici ugovora sporazumeli su se da formiraju skupštinsku većinu koja će delovati jedinstveno kao celina u ostvarivanju programskih ciljeva Koalicije I preuzimanju lične odgovornosti za njihovu realizaciju.

Nebojša Ivanov, kandidat za novog predsednika Opštine Dimitrovgrad smatra da je na ovaj način zadovoljeno političko opredeljenje većine gradjana Dimitrovgrada.

Budući rad lokalne vlasti karekterisaće odgovoran timski rad, izjavio je dosadašnji zamenik predsednika Opštine Dimitrovgrad, Zoran Petrov, I jedan od potpisnika današnjeg sporazuma. Na ovaj način iskazano je nezadovoljstvo dosadašnjim radom lokalne vlasti. Zato u buduće treba očekivati jačanje na svim nivoima, pre svega obezbedjivanje novih investicija I smenjenje nezaposlenosti. Takodje, radiće se permanentno I na jačanju lokalne ekonomije, pored ostalog.

Pred novom vlašću je bez sumnje tešak zadatak, rekla je pored ostalog, Donka Banović, narodni poslanik Demokratske stranke Srbije, koja je takodje podržala inicijativu za potpisivanje koalicionog sporazuma. Takodje, ona smatra da je neophodno pojačati aktivnosti na unapredjenju lokalne ekonomije, pre svega.

Aktuelni predsednik Opštine Dimitrovgrad, Vladica Dimitrov, kaže da ovo nije jedinstven slučaj u Srbiji gde je došlo do prekonponovanja vlasti I da je to u skladu sa demokratskim načelima. Aktuelno rukovodsvo sigurno neće stajati na putu volji gradjana Dimitrovgrada, a vreme će pokazati da li je ova politička odlika dobra.