Spomen ploča na mestu gde je nestala mala Anđela! Još jedna opomena, da se tragedije više ne ponove!

14. maj 2021. 12:48 Društvo Pirot Plus Online

Pre neku subotu, Goran, otac od male Andjele bio je u 12 h na mestu gde je dete nestalo u talasima hladne vode. Pokrenuli smo  u razgovoru da se tu, na tom mestu postavi ploča, kao opomena svima onima koji su svojim nepoštovanjem rada na indirektan način  ugrozili jedan mladi život.

Četvrta subota pored kanala! Došao je otac! Tuga

Juče sam popodne, otišao do kanala. Znam da se ploča priprema, da je to uradio Nenad Cvetković, vlasnik radnje koja radi spomenike.

Bilo je oko 19 časova. Dan na izmaku

Nisam mogao, a da u odlasku ne prođem ispod mostova, gde je u nabujalim talasima nestao još jedan život. Mlad čovek, 18 godina, Masher Malikzad iz Avganistana.

Danas sam razgovarao sa Goranom Mančićem, ocem male Anđele. Juče je završen nosač za ploču. Danas tokom popodneva će Nenad Cvetković, koji je donirao ploču, postaviti tablu.

Sutra, u subotu, 15. maja, oko 14 časova, će porodica male Anđele, rodbina, prijatelji, naši sugrađani koji su  svojim činjenjem pokazali razumevanje za bol i tugu porodice, prisustvovati tužnom činu.

Tako još jednom, po ko zna koji put,  poslati poruku odgovornima da se moraju, konačno, oglasiti i preduzeti mere, da se tragedija ne ponovi.

Učenici Mlekarske škole, gde je Anđela bila učenica trećeg razreda, zasadili su juče beli javor, kao spomen na tragično preminulu drugaricu.