Slavko Ilić: Sve je spremno, čekamo papire

14. novembar 2014. 06:55 Društvo Pirot Plus Online

Montažna škola u Staničenju koja je u planu čeka pečat i potpis načelnika Odeljenja za urbanizam, rekao je Slavko Ilić direktor OŠ „Dušan Radović“.

Prema Ilićevim rečima 5 projekta su vezana za izgradnju škole, ali je bilo nekih grešaka koje su blagovremeno uklonjene. Firma koja radi na ovom projektu je spremna i čeka da krene sa radom, i sada se čeka odobrenje iz Opštine, odnosno građevinska dozvola.

- Nadali smo se da ćemo sa tim završiti do dana škole jer je jubilej, 50 godina postojanja škole, 29.novembra. Međutim, očigledno da ne može da se stigne, mi smo i teren raščistili i ako to bude za dan, dva mi smo spremni da počnemo sa radom, rekao je Ilić.

Zoran Krstić, načelnik Odeljenja za urbanizam rekao je da čekaju da se upotpuni dokumentacija kako bi se izdala građevinska dozvola.

Direktor Ilić je takođe naveo da je budžetskih para dobijeno manje nego što je to bio slučaj ranijih godina jer neka sredstva imaju na ovoj poziciji van budžeta.

- Imamo sredstva da možemo da radimo, ali ta sredstva će morati da se prenesu za narednu godinu jer nismo uspeli da sve završimo ove godine. Projekat za grejanje još nije gotov, ali mi smo dosta uštedili sa javnim nabavkama tako da će biti para da se izgradi čak i balon hala, istakao je Ilić.