Slaviša Svilarov: Svetla u Knjaževačkoj ulici iduće godine

21. jul 2021. 11:25 Gradska hronika Pirot Plus Online

Prošlo je dvadeset dana. Naime, 1. jula oko 21h, bilo je bitno da bude u mraku, jer u takvim uslovima žive ljudi tamo, bio sam u Knjaževačkoj ulici. Reportažu sam nazvao "Tunel na kraju grada"!  Evo je

Knjaževačka ulica – tunel na kraju grada

Odmah sutradan, razgovarao sam sa Bojanom Ivkovićem koji je energetski menadžer grada. Rekao mi je da taj deo grada neće da se radi iz ovog projekta o javnom privatnom partnerstvu, koji je sada u toku, već će to biti posebna investicija. Smatra da je Komunalac nešto radio na iskopavanju kanala!

 ...........................................................................................

Danas smo, između ostalog, o ovoj temi razgovarali i sa Slavišom Svilarovom, direktorom JP za planiranje i uređenje građevinskog zemljišta. Prema njegovim rečima stručnjaci preduzeća rade na izradi projekta za postavljanje javne rasvete do poslednje kuće u ulici.

Prošle godine Komunalac je iskoristio radove na ovom putnom pravcu i postavio  podzemnu instalaciju odnosno kablove za buduću javnu rasvetu, ali ne na celom potezu.  Projekat, koji će biti završen za desetak dana, biće dostavljen Gradskoj upravi koja donosi odluku o realizaciji, rekao je Svilarov.