Slaviša Svilarov: I u ovoj godini očekuju nas investicije preko 2 miliona evra

11. februar 2021. 10:19 Gradska hronika Pirot Plus Online

U Javnom preduzeću za planiranje i uređivanje građevinskog zemljišta u toku su pripreme za izradu planske i projektne dokumentacije prema planu Preduzeća za ovu godinu, kao i završetak ugovorenih i započetih poslova iz prethodne godine.

Slaviša Svilarov, direktor preduzeća kaže da su sredstva za većinu projekata odobrena u Budžetu grada, ali da, kao i svake godine, očekuju da se rebalansom predvide dodatna sredstva za investicije. 

Ono što će, sigurno, obeležiti ne samo ovu, već i naredne investicione godine jeste izgradnja Otvorenog bazena. Radovi, predviđeni prvom fazom projekta, počeli su pre nekoliko dana. Pored toga, biće nastavljeni radovi na uređenju prostora oko stambenih zgrada. Ove godine radiće se prostor iza zgrade Okruga, u ulici Branka Radičevića i u Dragoševoj ulici u centru grada, gde se trenutno uređuje fasada. Od znajanijih investicija tu je i asfaltiranje deonice u dužini od 600 metara u selu Izvor. Iz Programa redovnog održavanja radiće se ulice Đure Jakšića u Prčevcu i Revolucionarnih sindikata u naselju Đeram. U ovom ulicama ekipe Vodovoda najpre će zameniti vodovodnu mrežu. Radiće se i u selima Rudinje i Petrovac, ističe Svilarov. 

Za investiciona ulaga, prošle godine je iz gradskog Budžeta izdvojeno oko 2 miliona evra. Taj iznos će najverovatnije biti premašen u 2021. godini.