U toku izrada planova kapitalnih investicija

06. mart 2013. 08:18 Društvo Pirot Plus Online

Tugomir Cvetković, direktor OŠ „Vuk Karadžić“ kaže da je ovih dana održan sastanak direktora škola i predstavnika lokalne samouprave o tekućim investicijama, Budžetu, protivpožarnoj zaštiti, upisu učenika u prvi razred i organizovanju prevoza za đake. Cvetković kaže da je bilo reči o kapitalnim investicijama koje se realizuju tokom letnjeg raspusta.

- Reč je o kapitalnim investicijama koje dosta koštaju i ne možemo uraditi sami već su nam potrebna i sredstva i stručni ljudi. Urađene su specifikacije još uvek to nije razrađeno do detalja ali smo na dobrom putu. Što se tiče budžeta svi smo u restriktivnom budžetu i moramo se tako ponašati, videćmo gde i šta može da se doda. Sa sredstvima koja imamo nemoguće je godinu završiti kako valja, ali se svake godine svi poslovi se završe uz pomoć lokalne samouprave - kaže Cvetković.

Cvetković kaže da je jedna od značajnih investicija koja se upravo radi izgradnja dvonamenskog skloništa i uređenje školskog dvorišta.

-Prioritet je da se završi sklonište i uredi dvorište. Drugi prioritet je ograđivanje igrališta prema ulici Ćirila i Metodija a i u samom dvorištu, kako bi deca bila bezbedna. Kada je reč o seoskim školama, urgentno je u školi u Rasnici gde postoji problematični zid koji mora da se reši zbog bezbednsoti dece i narvno krečenje škole, koja nije krečena više od 10 godina zbog nedostatka sredstava. Ima još nekoliko prjekata koji predstavljaju obaveze naložene od strane insekcijske službe i verujem da će se oni rešiti – kaže Cvetković.