Sestre Tančić – briljantno! Selena i Simona "pocepale" mrežu Boranki – zajedno 22 gola !

19. decembar 2019. 13:04 Sport Pirot Plus Online

Kup Srbije

Istok - Finale

 Pirot : ŽRK Pirot - ŽRK Bor  36 : 38 (16 : 20)

ŽRK Pirot: Potić, Savić, Stojanović 5, Ćirić 9, Sl.Tančić 7, Sm.Tančić (K) 15, An. Jovanović, Spasić, Tolić, Randjelović  

  Bio je to meč potpuno drugačiji od svih koje smo videli ove sezone. Utakmica koja je pokazala sve vrednosti, ali i očigledne probleme koji pritiskaju ovaj sportski kolektiv duge i bogate tradicije.

Najpre, sve čestitke rukometašicama Pirota!

 Njihov protivnik bila  je ekipa Bora. Po svemu što se videlo u nastupu ovog tima, deo su  jednog uspešnog  Kluba. Videlo se u onom tehničkom, organizacionom delu. Od toga koliko je rukometašica u timu, čak 15 u odnosu na naših deset. Po tome kako su treneri, predstavnik Kluba,  jednobrazno obučeni, kompletnoj opremi koju imaju. Oni koji dugo prate utakmice, po tim detaljima  odmah mogu da "pročitaju" o kakvoij se sredini radi. Neko reče, da je Bor, koji je trenutno drugi u veoma jakoj Prvoj Super B ligi ( naš tim je izašao iz ove Lige zbog nedostatka para),  selektirao veoma kvalitenu ekipu, doveo rukometašice sa strane koje igraju veoma dobro i organizovao uspešno rad sa mladjim kategorijama.

   Šta je u svemu bilo posebno dobro!?

    Protiv ovako kvalitetne ekipe naš tim odigrao je veoma dobro i doveo Boranke na ivicu poraza. Problem, kao i na ranijim utakmicama  bili su primljeni golovi. Ako jedan tim na svom terenu primi čak 38 golova, da li može da očekuje da dobije utakmicu !! Ne može sigurno !

 Posebno u drugom poluvremenu, u nekoliko navrata bilo je nerešeno, da bi gošče u finišu uspele da se spasu, posle isključenja fenomenalne Simone Tančić, što smatram sudijskim poklonom. Zbog  svega što je uradjeno na ovoj utakmice, sve čestitke našim rukometašicama .

    Kad pogledate  ko je  u našem timu  koliko golova davao, onda ćete se najpre oduševiti, a kada bolje analizirate i neće vam biti svejedno. Jeste, nije bilo  Gergane Grozdanove i Miljane Djordjević koje su takodje, nosioci igre i obično zajedno daju 10-12 golova. Gergana i Miljana teško su povredjene proptiv druge ekipe Jagodine, navodnog prijatelja našeg Kluba, u utakmici koja Jagodinkama osim "zabave" ništa drugo nije donela.                                                                                        

Ovaj tim, u ovom trenutku, bez  Gergane i Miljane , su Selena i Simona Tančić ! Pripomagale su mlada Jelena Stojanović, koja, videlo se, da se sa njom to radi, može da bude izuzetan bek sa "ubitačnom  rukom"! Zatim, Ika Ćirić  i iskusna Ivana Savić, kojoj treba čestitati što, pored brojnih obaveza, još uvek igra rukomet.

    To što su juče uradile sestre Tančić, nije skoro vidjeno  u rukometu. Kakva energija, želja, borbenost, golovi... Sve to, toliko ih je izdvojilo, da je ovaj meč, bez obzira na kvalitetne rukometašice u protivničkom timu, bio isključivo u znaku njihove  do sada nevidjene  igre.

Posle utakmice bila je svečanost. Uručen je pehar i medalje finalistima. Bojan Randjelović, pomoćnik gradonačelnika, čestitao je finalistima na dobroj igri i ekipi Bora na osvojenom trofeju

Sve pomenuto  istakli smo  u onaj deo - "bilo je dobro"!

A ono drugo !!??

Šta u svemu zabrinjava, šta je to što se juče posebno videlo, s obzirom na pomenute karakteristike pritvnika  !?

- ŽRK Pirot mora da ojača finansijski

- ŽRK Pirot mora da ojača kadrovski – rukovodstvo, stručni treneri

- ŽRK Pirot mora da promeni način rada Kluba, da uvodi savremeniji sistem

- ŽRK Pirot mora da u zavisnosti od iznosa koji dobije, da ojača ekipu sa dva golmana i 2-3 rukometašice

- ŽRK Pirot mora da omasovi rad sa mladjim selekcijama

Itd. Itd. 

Ono malo ljudi koji rade u ovom Klubu, neophodno je da sagledaju pravo stanje. Da pokušaju da  sačuvaju najbolje rukometašice, da sestre Tančić, iako  su postale značajan kadar u Tigar tajersu, obe su  sa izuzetnim uspehom završile fakultet, nastave da igraju.  Da se Gergana Grozdanov i Miljana Djordjević oporave i ostanu u Pirotu, da se pojača rad sa mladjim rukometašicama, posebno sa Jelenom Stojanović, kako se ne bi desilo suprotno, da u nastavku sezone , sve pomenute  dovedu u pitanje dalje igre u ovom  Klubu.                       

Ako bi se to dogodilo, onda ŽRK Pirot ne gine totalna reorganizacija,  vraćanje na početak  i borba za opstanak Kluba. 

Da verujemo da se to neće dogoditi !