Sanacija oštećenja na „Soliteru“

13. septembar 2012. 13:37 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

JP Gradska toplana trenutno radi na građevinskoj sanaciji oštećenja na „Soliteru2 nastalih radom kotlarnice „Češalj“. Radovan Nikolić, dirketor ovog preduzeća, kaže da je kotlarnica prestala sa radom krajem prošle godine, kada je puštena u rad nova energana „Senjak“ kao i da će oštećenja na ovoj zgradi biti sanirana.

-Tragovi oštećenja su vidljivi. JP Toplana u dogovoru sa stanarima počelo je radove na saniranju ovih oštećenja. Zgrada je visoka 45 metar i radovi se teško izvode. U ovom momentu radi se na hidro izolaciji ravnog krova i sanaciji dela fasade koja je oštećenja prilikom višegodišnjeg rada kotlarnice-kaže Nikolić.

Predsednik saveta stanara "Solitera", Saša Surdulović, kaže da su stanari dugo čekali da otpočnu ovakvi radovi.

-U početku smo bili skeptični ali evo radovi su krenuli. Deo je završen, uskoro će i krov biti saniran tako da neće prokišnjavati stanarima na poslednjem spratu. Siguran sam da ćemo kasnije i svojim sredstvima sredjivati zgradu-kaže Surdulović.

Radovi na sanaciji su vrednosti 3.800.000 dinara i podrazumevaju rekonstrukciju dela fasade koji je oštećen i sanaciju ravnog krova.