Rukometašice Pirota pobedom nad Pančevkama dokazale da zaslužuju status člana Sper B lige. Oproštaj Danijele Kričak, najbolje pirotske rukometašice!

18. maj 2019. 20:38 Sport Pirot Plus Online

Super B liga

22.kolo Hala Kej

Subota, 18. maj

Pirot : ŽRK Pirot – ŽRK Pančevo 30:24 ( 14:15)

ŽRK “Pirot”- ŽRK ”Pančevo”: Mar. Tošić, Potić, Spasić, Savić , Stojanović 3 , Ćirić 4 , Selena Tančić 2, Simona Tančić (K) 5, Kričak 6, Zdravković, Randjelović, Stoilkov , Grozdanova 1, Antić, Djordjević 9.

Igrač utakmice Miljana Djordjević ŽRK Pirot)

Neobična utakmica, još neobičniji oproštaj od ovog prvenstva. Najpre, opterećenje neizvesnom situacijom, naime još uvek se u RSS ne zna šta će se dogoditi. Da li će biti reorganizacije takmičenja, da se Super B liga podeli na dve grupe, da li će iz Lige ispasti tri ili četiri ekipe. Za naš tim prve dve opcije su dobre, treć da ostane ova lK/Liga, da ispadaju 4 ekipe, tada bi se ŽRK Pirot potpuno nezasluženo našao u nižem rangu. Ostaje da se čeka. Nije prvi put.

Pančevke su u prvom poluvremenu bile u vodjstvu do 23. minuta kada je Pirot izjednačio na 11:11, a odmah zatim i prvi put poveo.

U nastavku potpuno drugačija igra našeg tima. Do 40. minuta ekipe su se smenjivale u vodjstvu, Pirot je iznednačio na 20:20 što je od Pančevki bilo sve. Krenule su Miljana Djordjević, Kričak, sestre Tančić, Ika Ćirić, Gerganova , Ivana Savić I Pirot je u 51. Minutu vodio sa 27:21. Do kraja je Nina Tošić uvela u igru i devojčice sa klupe, što je bilo veoma simpatično.

Ovaj meč pamtiće rukometašice Pirota, ljubitelji rukometa u gradu, po oprštaju izuzetne devojke i rukometašice Danijele Kričak. Ona će sa suprugom živeti u Prokuplju. Rodjena je u Blacu i danas se oprostila od pirotskog tima. Sakrivala je suze! Maka Ilić je u zagrljaju sa Kričakovom oprostila se od najbolje rukometašie pirotskog tima u ovoj sezoni.

Najbolja rukometašica utakmice, Miljana Djordjević, žali za nekim mečevima u kojima je njen tim bio bolji rival, ali je na kraju bio poražen.

U finišu prvenstva dogadjali su se nažalost očekivani rezultati. Izuzetna ekipa ORK Beograda pala je na ispitu časti i pustila Kučevo, koje se kao i Pirot bori za opstanak. Kučevljanke su, zamislite pobedile u Beogradu ! !!

Marko Kostić, trener Pančevki bio je oduševljen igrom Piroćanki u ovoj sezoni i smatra da, ukoliko ispadne Pirot, da će to biti šteta za srpski rukomet.

Nina Tošić, trener naših rukometašica bila je pomešanog raspoloženja. Radost zbog pobede, nad kojom se nadvila neizvesnost o ishodu prvenstva !