Rukometašice Pirota igraju tradicionalni meč u čast Slave Grada sa šampionom, superligašem Jagodinom!

17. avgust 2018. 10:00 Sport Pirot Plus Online

Rukometašice Pirota uveliko se pripremaju za jesenji deo prvenstva Super B lige. Posle napornih treninga, dva puta dnevno, pre podne na Keju, uveče u Hali Kej, naša ekipa počeće seriju trening utakmica.

Naša ekipa odigraće prvu prijateljsku utakmicu sa ekipom Jagodina, članom Super lige.

Utakmica se igra, po tradiciji, u okviru obeležavanja Slave Grada Pirota, ali u ranijem terminu zbog obaveza ekipe Jagodine.

Meč sa odlličnom ekipom, članom Super lige, igra se u petak 17. avgusta u Hali Kej od 19h.

Marija Ilić, vredna predsednica Kluba, kaže da je zadovoljna atmosferom u ekipi.


  • Nastoji se da se reše finansijski problemi jer je Super B liga veoma zahtevna s obzirom na putovanja. Za sada ide sve po planu. Radi se veoma dobro, devojke su redovne na treninzima. Naše je da im obezbedimo sve uslove. Naravno da će biti potrebno da sa finansijske strane pokrijemo sve troškove jer se radi o Ligi gde se putuje na dužim destinacijama. Što se rukometašica tiče, uspeli smo da dve veoma dobre devojke i rukometašice, Danijela Kričak i Miljana Djordjević, ostanu u Klubu. S obzirom da Katarina Dinčić odlazi na fakultet, bili smo prinudjeni da tražimo golmana. Doveli smo Tamaru Avramović iz Zaječara, koja je igrala u Boljevcu. Ekipu su napustile Marija Marković, završila je Visoku školu u Pirotu i Milica Milojić zbog udaje. Drago nam je da Jagodinke prihvataju utakmice sa nama, šta više igramo na njihov predlog. Radi se o ekipi koja je osvojila titulu prvaka Srbije i Kup Srbije, rekla je za nNaxi Plus radio i Portal Plus online, Marija Ilić


Ekipi su priključene i talentovane devojčice iz drugog tima .

Jagodinke su posle plejofa posvojile titulu prvaka Srbije. Rukometašice Pirota zauzele su osmo mesto u prošloj sezoni u Super B ligi .

Plan trening utakmica biće naknadno objavljen.

Ovih dana u toku je i Škola rukometa.