Redakcija Ani press: Radili smo profesionalno, čista obraza! Prebrojali smo objave na Portalu: Vladan Vasić 101, Pirot protiv nasilja - 29!

19. decembar 2023. 14:13 Izbori 2023 Pirot Plus Online

Ovaj tekst počeo je da se kuva u meni desetak dana pošto je predsednik Srbije raspisao izbore. Ustvari, s prvim jutrima kada su počele da padaju prejake reči sa svih strana.

Saginjao sam se, okretao glavu, žmurio, pravio se da ne čujem, ne čitam...

Da bude još gore, "granate" su učestale, dok se narod svakim danom nalazio u većem čudu!

Šta rade ovi?!

Ironija, bili su to naše komšije, rodbina, prijatelji, ljudi od poziva, smešteni u različite kožne fotelje.

Verujući u Boga, da će jednog trenutka shvatiti da tako ne može, a verujući i u čistotu njihove savesti, nadao sam se da će prestati.

I onda sam shvatio da svemu nema kraja i da su jedni i drugi krenuli u "rat" do pobede, čitaj vlasti.

............................................................................

Nisam mogao da razumem da, recimo direktorka jedne elitne škole, gde ima đaka i roditelja koji možda drugačije misle, otvoreno do užasa bodri jednu stranu. U "granatiranje" uključili su se, gle čuda, brojni direktori! Zašto baš direktori? Zaslepljeni ljubavlju prema partiji, ili fotelji kojoj su godinama žudili. Neću da ih spominjem, mada bi trebalo. Stajali su ispred kamere jednog fotografa zaposlenog da samo to radi, ali su i na svojim stranicama, profilima, kako se to zove, iz dana u dan horskim pevanjem "očaravali" narod, možda u želji da se dopadnu, da pokažu koliko su se borili, kako bi u sledećoj raspodeli mandata sačuvali dobro zagrejanu fotelju.

.......................................................................

Nisam prebvrojavao, ali, verujte da su ovo moji skoro deseti izbori. Uostalom, neka demokratija i višestranačje došli su kada je Sloba "osvojio" Srbiju.

 Pravila ponašanja dobro znam.

S obzirom na teško finansijsko stanje,  izbori su za nas, od 2006. godine kada se "rodio" Ani press, bili prilika da našu "robu" ponudimo na tržištu i eventualno prihodujemo neki dinar.

Svesni svega, poslali smo mejlove na četiri adrese i ponudili saradnju.

...........................................................................

Poštovani,

šaljemo vam naš predlog za saradnju tokom predizbornih aktivnosti.

Ukoliko imate određene primedbe, predloge, možete nam odgovoriti. 

Vaše predizborne aktivnosti zvanično ćemo pratiti od ponedeljka 6. 11. 2023, od kada ćemo poštovati i sve zahteve predviđene propozicijama za medije.

Politički marketing Izbori 2023.

Reklamiranje na Portalu Pirot Plus online (plusonline.rs);

Predstavljanje kandidata za gradonačelnika: 15 minuta;                                             

Predstavljanje poslaničkih kandidata u formi priloga na portalu;         

Gostovanje lidera političkih partija: 30 minuta;

Reportaža sa konvencija stranaka u trajanju do 30 minuta;

Suočavanja dva kandidata za poslanike, gradonačelnike ili visoke funkcionere - 5 tema;

Svi sadržaji objavljuju se i na fejsbuk stranici Portala Pirot Plus online.

Novinari naše Redakcije pratiće, bez naknade, konferencije za medije koje se održavaju u toku radnog vremena, do 14 časova. Izveštaji sa KZN neće biti duži od tri minuta.                                                                                

Pirot, 2.11.2023.

Direktor i vlasnik: Nenad Paunović;

................................................................................. 

Saradnju su prihvatile dve stranke -  Koalicije "Srbija protiv nasilja" i "Zavetnici i POKS".

Prateći sve događaje, imajući u vidu i obaveze iz ugovora, nastojali smo da profesionalno pratimo sve aktere.

Iako je bilo primedbi da se ne zna linija između aktivnosti gradonačelnika i njegovih saradnika i takozvane funkcionerske kampanje, pratili smo sve aktivnosti.

Evo rezultata:

  1. Grad Pirot i Pirot ne sme da stane: 105 objava
  2. SPS za izbore: 6 (aktivnosti Panajotovića i Svilarova uključene su pod br.1)
  3. Vladica Tošić SDPS: 6 ( izbori KZ, Rotari, projekat)
  4. Pirot protiv nasilja: 29 (isključivo predizborne aktivnosti predviđene ugovorom i KZN)
  5. Zavetnici, POKS: 18 (KZN i obaveze iz Ugovora)
  6. Mi – Nestorović: 2 saopštenja

Svemu ovome dodaću skoro 30 objava sa terena za vreme nedeljnih izbora. Koliko smo bili praćeni govore podaci:

 Zašto ovo?!

Zbog istine i nedopustivog nastupa Vladana Vasića na samom početku jučerašnjeg razgovora dužan sam da stavim na sto sve.

Ono gore o brojnim direktorima koji su, da kažem, (zlo)upotrebljavajući položaj, ne poštujući da su u svojoj sredini imali i drugu stranu, objavili na stotine poruka. Neke su ličile na ono ,,jesen u mome selu" ili ,,zašto volim svoju školu", dakle kao literarni radovi. Drugi su se busali u grudi, zaboravljajući, recimo da je pirotski sport po rezultatima svojih ekipa nikada gori, da se četiri najbolja predsednika nikako ne mogu upoređivati jer su vremena bila toliko različita. Da su Misirlićeve lipe, Hotel i Dom Armije Deska Petrovića, Tomina energija za demokratiju ili Vladaniovi bazeni, hala, svaki za sebe i u različitim vremenima imali izuzetnu vrednost.

I o tome sam ćutao sve vreme, ne želeći da na mnoge njihove stavove odgovorim. Ako su Piroćanci gromoglasnim aplauzom proglasili Karija za promotera grada, onda je "Kari nacionale" ili Sveta iz Novosadske sa video klipova na Omladinskom stadionu, vlasništvo jedne stranke ili isto toliko Bojanov u Prčevcu, Bobanov u Radin Dolu, ili svih naših u Novosadskoj ulici itd.

Ako su (ne)pomenuti bili objektivni i pripadali svima, kako sam onda ja, novinar nasilnik, mogao da se stavim na jednu stranu ako je pet puta više objava na našem Portalu bilo posvećeno Vladanu Vasiću, brojnim gradilištima i političkim objavama?

Recimo, Konvenciju Aleksandra Vučića, naša Ivana Stojanov uradila je najbolje od svih medija i nijednog trenutka nismo merili dužinu, iako je bilo predviđeno da traje najduže 4 minuta. Tako je u ugovoru!

Nemam nameru da se branim od bilo čega. Nama ovde u ovoj maloj medijskoj kući, koja se svakog jutra budi u neizvesnosti da li će dočekati kraj dana i nastaviti da postoji, borba za opstanak postala je navika.

"Roba" koju smo izneli na predizborno tržište mnogo je bila skuplja, ako je suditi po posetama, od iznosa predviđenih ugovorima.

To što nas je sedmostruki pobednik (čestitamo) optužio da smo se prodali, toliko je uvredljivo da nas je u jednom trenutku doveo u situaciju da se zaista pitamo, da li živimo u demokratskoj zemlji gde su mediji slobodni i gde bilo kakve pritiske vlasti ne smeju da trpe.

Ili je Vasić navikao na poslušnost ovih drugih, da mu je, ono naše da se čuju svi, ozbiljno zasmetalo.

 Mi smo ponosni na svoj rad.

 Narod i Bog neka sude svima!