Realizacija programa komunalne i putne infrastrukture

12. avgust 2014. 08:05 Dimitrovgrad Pirot Plus Online

Za rekonstrukciju Ulice Georgi Dimitrov u naseljima Beleš i Željuša, javnu nabavku raspisalo je Ministarstvo privrede, kao većinski sufinansijer.Procenjena vrednost radova je nešto više od 57.000.000, dinara, od čega Ministarstvo učestvuje sa nešto više od 33.000.000,00 dinara, a opština Dimitrovgrad sa 24.000.000 dinara, rekao je u izjavi za Portal Plus online Nebojša Ivanov, predsednik opštine Dimitrovgrad.
- Otvaranje prispelih ponuda za ovu javnu nabavku obavljeno je sredinom jula u prostorijama Ministarstva privrede u Beogradu.
Rok za donošenje Odluke o dodeli ugovora je 25 dana od dana otvaranja ponuda, a rok za izvođenje radova je 90 dana.
Predviđeni radovi obuhvataju rekonstrukciju kolovoza, izgradnju trotoara sa jedne strane ulice i javnu rasvetu u dužini od 1,23 km- u prvoj fazi izgradnje, kaže Ivanov.

Prema Ivanovim rečima u lokalnoj samoupravi zadovoljni su dinamikom realizacije celokupnog programa budžeta u komunalnoj i putnoj oblasti. Ovih dana završena je najveća investicija, druga faza izgradnje otvorenog bazena u Sportskom centru Park.

- Očekujemo ovih dana dolazak Komisije, koja će doneti odluku o izdavanju upotrebne dozvole, kako bi kupalište dfo kraja sezone bilo otvoreno za posetioce. Ostali radovi biće završeni sledeće godine, kaže Ivanov.

Ivanov je istakao da je za opštinu Dimitrovgrad značajno da su odbornici na Skupštini usvojili Plan detanje regulacije za radnu zonu Beleš i za područja akumulacionih jezera “Savat 1″ i “Savat 2″. Pred lokalnom samoupravom uskoro će se naći i usvajanje plana detaljne regulacije za Industrijsku zonu Gradina. Cilj je da se svi ovi potencijali, uz činjenicu da izgradnja Koridora 10 ide svojim tokom, budu prezentovani budućim investitorima, tako da se do kraja godine i u ovoj oblasti očekuju konkretni rezultati.