Raspisan konkurs za učešće u organizaciji programa u Pirotskom letu

27. maj 2015. 09:19 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Predsednik Komisije za izbor projekata i organizaciju Programa Pirotskog kulturnog leta za ovu godinu raspisao je Javni konkurs za finansiranje projekata . Opština Pirot će finansirati projekte koji se odnose na muzičke,književne, dramske i filmske manifestacije,kao i organizaciju festivala, koncerata,sportskih i likovnih manifestacija. Prema rečima člana Opštinskog veća, Bobana Nikolića, izdvojeno je milion ipo dinara, ali će sigurno biti neophodna dodatna sredstva za realizaciju celokupnog Programa. Konkurs je otvoren do 12. juna.

“Formirali smo komisiju, kolegijum ustanova kulture je zasedao i očekujemo da negde sredinom juna, odmah pošto pristignu projekti koji su poslati poštom, sumiramo prijave i organizujemo program akrivnosti, odnosno projekata koji će se realizovati od 15 jula do 15 avgusta. Tu se uklapa i Folklorni festival kao i aktivnosti ustanova kulture koji svoje programe realizuju iz svojih budžetskih sredstava, mimo ovoga što predvidja konkurs. Mislim da će neke aktivnosti početi i pre 15. Jula s obzirom da su tu muzičke , sportske, filmske manifestacije i tako dalje. Po svemu sudeći imaćemo jedan dvomesečni program koji će najgušći biti krajem jula i početkom avgusta.

Trudićemo se da obezbedimo što interesantnije i raznovrsnije programe bez obzira što je nešto manje para ove godine, ali probaćemo da obezbedimo sredstva iz rebalansa ili tekućih rezervi. Takodje , namera nam je da podržimo ono što se tiče nastupa u selima, jer želimo da što više ova manifestacija napravio prodor prema seoskim sredinama”-kaže Nikolić