Radnici po ugovoru zaposleni u Agenciji naknadu će, najverovatnije, dobiti zahvaljujući vanrednim merama Vlade Srbije. Čeka se odluka! Neki mediji nisu bili u pravu!

01. april 2020. 20:39 Privreda Pirot Plus Online

Tokom predvečeri, dobili smo iz Kompanije Tigar a.d. zvanično saopštenje:

     S obzirom na to da su juče promovisane ekonomske mere Vlade Republike Srbije za pomoć privredi, Agencija preko koje su angažovani radnici očekuje potvrdu da se navedene mere Vlade odnose i na radnike koji su angažovani preko agencije. Agencija je trenutno stopirala izradu sporazuma o prestanku radnog odnosa za radnike koji su bili angažovani u Tigru a.d. i očekuje se pozitivan ishod, odnosno, pomoć države koja bi bila isplaćena radnicima. Dakle, radi se o primenljivosti mera Vlade na agenciju, za šta očekujemo potvrdu.

    Kao posebno važno napominjemo da radnici agencije koji su angažovani u Tigru zbog povećanog obima proizvodnje, imaju apsolutno ista prava iz radnog odnosa kao i ostali zaposleni u Tigru i nadamo se da će se i ovaj problem rešiti u najboljem interesu radnika. Važno je znati da su to radnici koji zasnivaju radni odnos preko agencije, a njih agencija upućuje na rad u našu kompaniju. Na kraju meseca agenciji se dostavljaju radni sati zaposlenih, agencija vrši obračun zarada koji se fakturišu našoj kompaniji.

Kompanija Tigar a.d. upošljava 939 radnika, koji su angažovani na neodredjeno ili na odredjeno vreme i nijedan radnik nije dobio otkaz niti mu je prekinut radni odnos.

Potvrdjeno je da agencija neće raskidati ugovore sa radnicima koji rade u Tigru. Radnici koji su angažovani preko Agencije imaju sva prava kao zaposleni u Tigru - pravo na godišnji odmor, naknade za bolovanje, uplaćuju im se porezi i doprinosi. Agencija sa njima sklapa ugovore na odredjeno i neodredjeno vreme, a ne neku drugu vrstu ugovora.

 Zarade radnika preko agencije iste su kao i zaposlenima u Tigru bez ikakvih umanjenja. 

Tigar ad Pirot

Vladimir Ilić

Generalni direktor