Putari i vremenski uslovi tokom dana doprineli povoljnijim uslovima za saobraćaj!

27. februar 2018. 12:47 Gradska hronika Pirot Plus Online

Vremenski uslovi ovih dana su promenljivi. Iz iznenadnog proleća ušli smo u zimu koja je, inače, kalendarski uveliko u toku. Pravi zimski ambijent , sneg, a danas kombinovano, sneg i sunce. Prognostičari kažu, da će snega ponovo biti još dan dva, a potom slede ledeni dani. Da se nadamo da će to biti poslednji ,,zimski pozdrav,, i da će uskoro temperatura krenuti u plus. Ilustracije radi do četvrtak dubok minus, a tamo u nedelju čak i plus 10. Treba te promenie izdržati.

Promene su bile i danas kada smo krenuli da radimo ovu temu,. Vremenski uslovi su se menjali . U jutro smo upšli posle noći kada je minimalna temperatura bila minus deset. Tokom dana temperatura se menjala, a samim tim i usklovi u saobraćaju. Kako smo temu radili od raniog jutra, tako će nam i informacije i slike biti različite.

U Dimitriovgradu u 12 časova bilo je -2, u Poirotu u 13 časova nula. Milan Kostov nam je rekao da je debljina snežnohg pokrivalča u Babušnici 21 cm. Dimitrivgradu 19 cm , Pirotu 18 cm.

Milan Kostov napominje da će krajem dana i tokom noći ponovo biti snega.

Evo raporta od nadležnih!

Branislav Kostić, rukovodilac Zimske službe Javnog preduzeća za planiranje i uredjenje u izjavi za Naxi Plus radio, uklučili smo ga u program oko 9 časova, rekao je da je visina snežnog pokrivača tokom noći dodatno povećana što je uslovilo da ekipe koje su na terenu bile noćas do 1 sat , jutros od 4 časa nastave sa radom na uklanjanju snega na putnim pravcima prvog prioriteta.


  • To je Kružni put, putni pravci prema selima Držina, Petrovac, Vojnegovac, Obrenovac kao i pravci prema Barje Čifliku i Gnjilanu. Od mehanizacije angažovano je pet vozila, dva kamiona, skip i dva manja vozila. Na području grada ulice prvog prioriteta očišćene su, trenutno se čiste ulice drugog prioriteta. Iz ovog Javnog preduzeća apeluju da čišćenje usporavaju i otežavaju parkirani automobili na ulicama. Bačeno je od jutros 5 tona soli.


Kružni put jutros oko 9 časova

U popodnevnim satima mehanizacija će krenuti i ka selima u Gornjem i Donjem Visoku, radi se o putnim pravcima drugog prioriteta. Prema informacijama u tom delu visina snežnog pokrivača je oko 40 santimetara. Upozorenje vozačima da ka ovim selima ne kreću bez neophodne zimske opreme.

Od nedelje si i radnici i mehanizacija JP“Komunalac“ neprekidno na terenu. Sneg se prema planu i programu uklanjao sa najprometnijih ulica i čišćeni su trotoari u užem centru grada, prema školama i dečjim vrtićima.

Boban Tolić, direktor Preduzeća, razgovarali smo oko 10 časova, kaže da se saobraćaj vozila i pešaka odvija bez većih problema, bačeno je više soli nego uobičajeno što je dalo rezultat u toplijem delu dana tako da su kolovozi u većem delu grada uglavnom vlažni i bez snega.

Dragan Minčić, rukovodilac , smatra da je Zimska služba Komunalca uspešno reagovala i da su efekti vidljivi.


  • Na području grada ulice prvog prioriteta očišćene su, trenutno se čiste ulice drugog prioriteta. Iz ovog Javnog preduzeća apeluju da čišćenje usporavaju i otežavaju parkirani automobili na ulicama. Bačeno je od jutros 5 tona soli.


Vremenska prognoza se prati i ne bi trebalo da bude nikakvih iznenadjenja.

Već nekoliko dana nastojimo da dobijemo infiormacvije iz Preduzeća za puiteve Niš – Trejsi, ispostava Pirot danas smo uspeli da zahvaljujući posredovanju Slaviše Svilarovam, diorektora Javnog poreduzeća za planiranje i izgradnju, razgovaramo sa Ivanom Stevanovićem, rukovodiocem pirotske ispostave. Razgovarali smo oko 13 časova