Prvomajci čekaju odgovor Vlade

25. jun 2013. 13:26 Privreda Pirot Plus Online


Ni posle osam meseci od prodaje dela imovine IO"Prvi maj" u restrukturiranju realizacija socijalnog programa za više od 800 radnika ovog preduzeća nije krenula sa mrtve tačke. Rodoljub Ćirić, predsednik opštinskog Veća Saveza samostalnih sindikata, u izjavi za portal Plusonline tim povodom kaže da su reprezentativni sindikati kompanije i Gradski samostalni sindikat uputili dopis nadležnim institucijama


- U pismu premijeru Ivici Dačiću, ministru finansija i privrede Mlađanu Dinkiću, ministru rada, zapošljavanja i socijalne politike Jovanu Krkobabiću, kao i direktoru Agencije za privatizaciju Vladimiru Cvetkoviću, navodi se da ni posle osam meseci od prodaje dela preduzeća, nije odobren niti rešen socijalni program viškova radnika. Imali smo sva uveravanja da će socijalni program biti realizovan početkom godine, ali do toga nije došlo. Radnici su na ivici strpljenja, tako da nije isključivo da dodje do odredjenih protesta, ukoliko Vlada Srbije ne bude rešila ovaj problem, kaže Ćirić.


Ipak se nadamo da do toga neće doći, kaže Ćirić i napominje da postoje uveravanja da će pitanje socijalnog programa biti rešeno, s obzirom da je u Tranzicionom fondu predvidjeno izdvajanje oko 4 milijarde dinara za realizaciju mnogobrojnih socijalnih programa, gde bi radnici Prvog maja imali prioritet prilikom isplate. Sva uveravanja su da će nakon rebalansa republičkog Budžeta, uslediti realizacija socijalnog programa.