Prvaci u Pirotu dobili paketiće od dece iz Nemačke

25. januar 2023. 12:28 Društvo Pirot Plus Online

Fejsbuk grupa “Mame Piroćanke”, Udruženje građana “Osveženje” i Grad Pirot obezbedili su donaciju 500 paketića za decu osnovnih škola. Reč je o međunarodnoj akciji organizacije “Božićno dete” u okviru koje deca iz nekih evropskih zemalja pripremaju paketiće za decu iz drugih zemalja, a paketići se dele oko božićnih praznika.

Zbog vanredne situacije u Pirotu podela paketića je odložena za Savindan, kaže Dragana Ignjatović, administrator grupe “Mame Piroćanke” i dodaje da će paketiće dobiti prvaci osnovnih škola i predškolci i osnovci škole “Mladost”. Paketići su ove godine stigli iz Nemačke.

Zamenik gradonačelnika Miloš Colić zahvalio se grupi “Mame Piroćanke” jer, kako je rekao, po ko zna koji put pokazuju humanost i koordinišu akcije sa Gradom Pirotom. Colić je ovom prilikom poručio deci da nije važno šta je u paketićima već pažnja koju neka deca u Evropi pokazuju prema nekoj drugoj deci.

Pre podele paketića učenici su izveli prigodan program.

Ovom prilikom Dragana Ignjatović je najavila da će na Sajmu pirotske peglane kobasice ovog vikenda biti postavljene donatorske kutije u cilju prikupljanja pomoći za Natašu Manić, kojoj je potreban novac za operaciju oka i Mihajla Stamenkova kome je potreban novac za lek.