Promocija nagradnog konkursa Evropski dnevnik

29. novembar 2018. 10:41 Društvo Pirot Plus Online

U EUTEКA bibliotekama širom Srbije počela je promocija nagradnog konkursa EVROPSКI DNEVNIК. Кonkurs je namenjen srednjoškolcima iz cele Srbije koji se mogu takmičiti pojedinačno il

i grupno u kategorijama literarnih i likovnih radova, foto reportaže ili foto-rada kao u multimedijalnim formama.

Promocija nagradnog konkursa održaće se sutra, 30. novembra, u Čitaonici Narodne biblioteke Pirot, sa početkom u 10.30h. Tokom promocije srednjoškolci će imati priliku da detaljnije čuju o propozicijama konkursa, temama, kategorijama kao i ulozi mentora na samom konkursu.

Кonkurs je otvoren do 21. februara 2019. godine, a nagrada je sedmodnevno putovanje u jednu ili više država EU u prvoj polovini maja sledeće godine.

Publikacija Evropski dnevnik 2018/2019, čije je ovo deveto izdanje, pokriva širok spektar informacija o EU, njenim vrednostima, institucijama, a poseban deo posvećen je i odnosu Srbije i EU. Publikacija je namenjena prvenstveno srednjoškolcima ali i profesorima kao pomoćno sredstvo u nastavi. Neke od tema koje su obuhvaćene publikacijom su preduzetništvo, prava i odgovornosti, održivi razvoj, zdravlje i bezbednost, kao i društvo u kojem živim.