Prolećni Radio dani na Zlatiboru

10. april 2017. 12:30 Društvo Pirot Plus Online

Prolećni Radio dani u organizaciji RAB Srbija održavaju se na Zlatiboru od 9. do 11. aprila. Naša Medijska kuća je članica RAB-a i ovoga puta mnogobrojnoj ekipi na Zlatiboru pridružio se i naš kolega novinar Ljubiša Stojanović. On je u uključenju u jutarnji program Naxi Plus radija istakao da su juče zvanično počeli trinaesti po redu Radio dani. Maja Rakovic je prilikom pozdravljanja istakla da radio opstaje u ovim teškim vremenima jer nas ima sve više i to je ta snaga koja nas održava.

Ove radio dane karakteriše veliki broj učesnika, preko 200. Tu su gosti iz Crne Gore, Hrvatske, Slovenije i Mađarske, a priča se o opstanku radija, ali i načinima da se poboljša sadržaj, rekao je naš kolega Ljubiša Stojanović.

Radio dane je otvorio državni sekretar Ministarstva kulture i informisanja Nino Brajović koji je tom prilikom rekao da će za medije biti para već koliko krajem aprila i početkom maja kada konkursi za projektno finansiranje budu u potpunosti gotovi.

Prisutnima se obratio na otvaranju i Miloš Rajković, član Regulatornog tela za elektonske medije koji je koristeći interesantne, životne primere objašnjavao šta je radio.


  • Radio je ono što vam čuva hrabrost kada sednete na stomatološku stolicu, radio je nešto što vas spase iz saobraćajnog kolapsa petkom uveče po kiši u Beogradu, kada ste zarobljeni i nemate gde, radio je najlepše brzo kolo uz koje igraju svatovi, radio je uteha posebno nekom usamljenom, radio je sastavljen od ljubavi i umetnosti, istakao je pored ostalog Miša Rajković.

Ljubiša je dodao da se mnogo razgovara i o medijskoj strategiji i nikako da ona bude gotova, da se RAB ponudio da bude saradnik komisija u resornom ministarstvu i pomogne oko medijske strategije.

Posebna pažnja posvećuje se temama o finasiranju medija, o digitalizaciji radija i svemu onome sve što je neophodno za opstanak i borbu radija u jakoj konkurenciji sa drugim medijima.

Za dobru atmosferu posle predavanja zadužene su The Frajle.