Projekti čekaju raspisivanje konkursa

05. jun 2013. 12:56 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Nadležni u lokalnoj samoupravi uveliko planiraju projekte sa kojima će konkurisati po raspisivanju novog poziva u okviru programa prekogranične saradnje Srbija-Bugarska. Nenad Djordjević, direktor Sportskog centra u izjavi za portal Plusonline, kaže da su u planu projekti adaptacije Gradskog stadiona i izgradnje Planinarskog doma u selu Dojkinci


- U toku je izrada projektne dokumentacije adaptacije Gradskog stadiona. Reč je o veoma značajnom i vrednom projektu koji će biti realizovan u nekoliko faza. Projektovana vrednost je oko pola miliona evra, a u prvoj fazi planirano je postavljanje jednog terena sa veštačkom travom. Partner na ovom projektu biće opština Montana. Za projekat izgradnje Planinarskog doma u Dojkincima, kapaciteta 60 ležajeva, već postoji gotov projekat, a u svemu ovome najvažnije je naći pouzdanog i odgovornog partnera sa bugarske strane, kaže Djordjević.


Kada je u pitanju realizacija projekata koji su odobreni na prethodnom konkursu, Djordjević ističe da je raspisana javna nabavka u okviru projekta nabavke klizališta, a uskoro će ova procedura biti završena i kada je u pitanju izgradnja mini pič terena u naselju Prčevac.