Programi dobrodošlice za prvake, gradonačelnik Vladan Vasić posetio đake u školama "Dušan Radović" i "8. septembar"

03. septembar 2018. 11:00 Društvo Pirot Plus Online

U svim osnovnim školama danas je organizovan svečani prijem za prvake.

Učenici i učitelji Osnovne škole “Vuk Karadžić” pripremili su program dobrodošlice koji je održan u dvorištu škole. Svi prvaci, u pratnji svojih roditelja, pomno su pratili program i položili đačku zakletvu.

Decu i roditelje pozdravio je direktor Tugomir Cvetković. Ovom prilikom Cvetković je, u ime kolektiva, obećao da će se iskreno starati da deci bude najbolje u školi.

Ispred lokalne samouprave prijemu su prisustvovali pomoćnici gradonačelnika Bratislav Ćirić i Bojan Ranđelović.

Čestitajući prvacima polazak u školu Bratislav Ćirić je istakao da je ovo veliki dan za njih jer ova škola postaje njihov drugi dom.

Bojan Ranđelović je prvacima poželeo da ponesu lepe ustiske posle prvog dana u školi koji će ih pratiti tokom celog školovanja.

U OŠ “Dušan Radović” prvake su prvog dana u školi posetili gradonačelnik Vladan Vasić i šef Kabineta gradonačelnika Aleksandar Ćirić.

Direktorka škole Nataša Branković u svom obraćanju prvacima rekla je da se škole danas podmlađuju jer u klupama sede đaci prvaci, a prvacima je poželela da uspešno uče i slušaju svoje roditelje i učitelje.

Gradonačelnik Vladan Vasić poželeo je đacima uspešan početak školske godine, da ostvare puno lepih drugastava i provedu puno lepih dana u školi.

U podne je organizovan program dobrodošlice za prvake u OŠ “8. septembar”. I ovom prijemu je prisustvovao gradonačelnik Vladan Vasić.

Pre početka priredbe direktorka škole Olgica Najdanović zahvalila se roditeljima što su odabrali ovu školu i istakla da će se truditi da opravdaju ukazano poverenje, da deca budu bezbedna i da učitelji pruže svo neophodno znanje, kao i da prate karaktersitike svakog deteta.

Gradonačelnik Vladan Vasić rekao je da je svaki prvi radni dan u septembru poseban jer deca kreću u škole i da u svim porodicama vlada posebno raspoloženje. Vasić je dodao da se lokalna samouprava trudi da u svim školama deca budu bezbedna, da imaju dobre uslove i poručio im da se lepo osećaju u školi.

Ove godine 387 mališana je upisalo prvi razred, a u Pirotu ima blizu 5.600 đaka, rekao je u izjavi za medije gradonačelnik Vasić i istakao da je njihova želja da ih bude više. Za sve obrazovne institucije lokalna samouprava izdvaja 380 miliona, a imaju i posebne mere kojima štite roditelje sa nižim primanjima, rekao je Vasić.

Direktorka Olgica Najdanović kaže da su ove godine upisali 123 prvaka u pet odeljenja. U isturenim odeljenima, Poljskoj Ržani i Sukovu, imaju sedam đaka.