Profesori Gimnazije proteklog vikenda učestvovali u online seminarima

26. oktobar 2020. 11:01 Društvo Pirot Plus Online

Proteklog vikenda profesori Gimnazije Pirot Nina Jovanović i Milorad Pop-Krstić, profesori fizike,  pratili su OSMU KONFERENCIJU O NASTAVI FIZIKE U SREDNJIM ŠKOLAMA, koja je,  zbog aktuelene zdravstvene situacije, ove godine održana onlajn. Organizator ovog seminara, koji se inače svake godine održava, obično u proleće, je grad Aleksinac i aleksinačka Gimnazija. 

Profesor istorije, Vladica Tošić, bio je aktivni učesnik onlajn seminara KORIŠĆENJE ARHIVE TRIBUNALA ZA KREIRANJE NASTAVNIH MATERIJALA . Radionica je realizovana u organizaciji Medjunarodnog  rezidualnog mehanizma za krivične sudove, u saradnji sa EUROCLIO-m  i Udruženjem za društvenu istoriju - Euroclio.

"Informativni program Mehanizma" sprovodi obuku nastavnika sa prostora bivše Jugoslavije za kreiranje  nastavnih materijala , na osnovu arhivske građe Mehanizma i Tribunala za bivšu Jugoslaviju, kako bi doprineli kvalitetu  obrazovanja mladih na prostoru bivše Jugoslavije na temu Ratova devedesetih. Vladica Tošić je, kao profesor istorije u Gimnaziji Pirot i kao regionalni poverenik  UDI - Euroclio, učestvovao na seminaru sa prezentacijom modela časa KULTUROCID -  Uništavanje kulturnih i verskih objekata tokom ratova devedesetih na prostoru bivše Jugoslavije.