Predstavnici Privredne komore Pirot u poseti prvom pametnom Industrijskom parku u Srbiji (Smart Industrial Park MIND) Kragujevac

15. decembar 2023. 11:00 Privreda Pirot Plus Online

Predstavnici UO privredne komore Pirot zajedno sa Svetislavom Pešićem posetili su prvi pametni Industrijski park u Srbiji.

Projekat MIND Park je započet 2018. godine i zamišljen kao integralno proizvodno- tehnološki i logistički centar za železničku, visokotehnološku i avionsku industiju.

Predstavlja kompletnu „grinfild” investiciju, u okviru koje je, do danas, izgrađeno više od 60.000 kvadrata proizvodnog i poslovnog prostora. Industrijska zona je potpuno infrastrukturno opremljena snabdevanjem vodom, strujom, gasom, kanalizacijom i tretmanom otpadnih voda.

Prva faza investicije je realizovana na 60.000 izgrađenih kvadrata proizvodno-poslovnog prostora, od čega je 99 odsto prostora već popunjeno kompanijama koje posluju u sastavu MIND Group, kao i kompanijama koje su prepoznale MIND Park kao mesto za dalji razvoj svog biznisa. Druga faza investicijeje izgradnja logističkog centra na 15.000 kvadrata, u saradnji sa kompanijom Nelt, uz proširenju proizvodnoih kapaciteta za potrebe AMM Manufacturing, kao i kompanija Siemens i Autolift.

*Saopštenje UO Privredna komora