Pripreme za Osveženje fest

16. jul 2013. 10:08 Kultura Pirot Plus Online


Festival Osveženje na programu je u subotu 20. jula u Tvrđavi. Marko Zubić, iz udruženja Osveženje, kaže da je reč o Festivalu koji dobija sve veći značaj. Ovogodišnji Festival podržalo je Ministarstvo omladine i sporta i lokalna samouprava. Zubić je najavio i program predstojećeg Festivala.


- Kapije Festivala se otvaraju u 20 časova u subotu. Program počinje u 20.30 kada će nastupiti pirotski bend Burning leaf. Zatim u 21.20 Gabana, u 22.15nastupa ZAA. U 23.15 nastupiće beogradski bend Deca loših muzičara. Na kraju nastupa DJ Fokus, i planirano je da program traje do 3.00. Cena karte je 250 dinara – kaže Zubić

Na Fetivalu će nastupiti, beogradski sastav Deca loših muzičara, koji po mišljenju i publike i kritike, važi za jedan od najboljih domaćih sastava iz plejade bendova koji su širu afirmaciju stekli tokom poslednje decenije prošlog veka. Ivan Jeftović član grupe Deca loših muzičara, u izjavi za Portal Plusonline, kaže da je zadovoljstvo učestvovati na ovakvim skupovima.


- Kada učestvujete na festivalu kao što je EXIT , imate poštovanje za tako veliku stvar, koja se od male razvila u veću. Tako da su svi festivali koji se organizuju značajani, jer su ujedno odlična prilika za druženje. Pirot je interesantan i nedovoljno otkriven. U vašem gradu može da se provede lepo vreme. Ujedno iz godine u godinu i ovaj Festival može da preraste u nešto veće – kaže Jeftović.