Prezentacija uspešnog primera slobodne zone u Republici Srpskoj

07. februar 2020. 11:53 Privreda Pirot Plus Online

U Ministarstvu privrede Republike Srpske, Zoran Petrović, pomoćnik izvršnog direktora Slobodne zone Pirot je 6. februara 2020. pred oko 80 predstavnika ministarstava, opština, privrede Republike Srpske predstavio opšte uslove poslovanja u slobodnim zonama na primeru Slobodne zone Pirot.

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević, u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske, otvorio je prezentaciju „Slobodne zone u svetu i Evropi – opšti uslovi poslovanja u slobodnim zonama, primer slobodne zone Pirot", u organizaciji Ministarstva privrede i preduzetništva Republike Srpske.

Cilj prezentacije je upoznavanje načina funkcionisanja slobodnih zona u svetu, sa posebnim osvrtom na ostvarene rezultate Slobodne zone Pirot, kako bi se podstakla ovakva inicijativa i u Republici Srpskoj i da se u posljednjem kvartalu ove godine u skupštinskoj proceduri nađe zakon o slobodnim zonama u Srpskoj, u čijoj izradi će biti korišćena najpovoljnija rešenja primijenjena u Slobodnoj zoni Pirot i drugim zonama.

Zoran Petrović je istakao da su predstavnici Slobodne zona Pirot spremni za saradnju sa prestavnicima Vlade Republike Srpske i sa lokalnim samoupravama i da ćemo se truditi da učestvujemo u usvajanju pravnih zakonskih rešenja.