Dragana Tončić, načelnica Okruga i Bratislav Ćirić, pomoćnik gradonačelnika na Privrednom forumu Srbija-Bugarska u Nišu

20. mart 2018. 12:30 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Juče je u Nišu održan Poslovni forum Srbija-Bugarska u okviru kojeg je organizovan veliki broj bilateralnih sastanaka srpskih i bugarskih privrednika. Sa srpske strane prisustvovala je Zorana Mihajlović, ministarka gradjevinarstva, čelni ljudi Privredne komoro Srbije, dok je bugarsku stranu predstavljao Tomislav Dončev, zamenik premijera Bugarske.

Mihajlović i zamenik premijera Bugarske Tomislav Dončev poručili su, otvarajući poslovni forum „Srbija-Bugarska“ da je zajednički cilj dve zemlje da povećaju trgovinsku razmenu sa milijardu na 3,5 milijardi evra.

Završetak izgradnje istočnog kraka drumskog Koridora 10, koji spaja Srbiju i Bugarsku, modernizacija i rekonstrukcija pruge Niš-Dimitrovgrad sa izgradnjom obilazne pruge oko Niša i izgradnja gasne konekcije su projekti koji predstavljaju osnov za bolje povezivanje, ocenila je Mihajlović.

Završetak izgradnje istočnog kraka drumskog Koridora 10, koji spaja Srbiju i Bugarsku, modernizacija i rekonstrukcija pruge Niš-Dimitrovgrad sa izgradnjom obilazne pruge oko Niša i izgradnja gasne konekcije su projekti koji predstavljaju osnov za bolje povezivanje, ocenila je Mihajlović.Sastanku su prisustvovali i Dragana Tončić, načelnica Pirotskog upravnog okruga, Bratislav Ćirić, pomoćnik gradonačelnika Pirota i Dragan Mančev, zamenik predsednika opštine Dimitrovgrad


Dragana Tončić, načelnica Pirotskog okruga, kaže da je ovaj Forum bio značajan za privrednike u Srbiji, a posebno i za dalji razvoj Pirotskog okruga i saradnju sa preduzećima iz Bugarske.

Bratislav Ćirić je u svom izlaganju predstavio Pirot i Slobodnu zonu kao destinaciju za investicije, sa svim pogodnostima koje Srbija i Pirot daju investitorimai. Tom prilikom Ćirić je pozvao sve da investiraju u Pirot.