Pravilnom ishranom čuvamo zdravlje **Video**

17. oktobar 2012. 10:44 Društvo Pirot Plus Online

Oktobar mesec pravilne ishrane pobudio je pažnju i dece predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta .Naime,najmladji su učestvovali na konkursu Zavoda za javno zdravlje svojim literalnim i likovnim radovima .Tom prilikom ,juče je u OŠ Sveti Sava održana prigodna svečanost na kojoj su proglašeni autori najboljih radova.Dr Elizabeta Aleksić ,iz Zavoda za javno zdravlje pozdravlila je okupljne učenike i roditelje i zahvalila svima koji su dali doprinos da se skrene pažnja na značaj pravilne ishrane.

Pozdravljajući okupljene roditelje i autore nagradjenih radova doktorka Tatjana Vidanović,ukazala je na značaj pravilne ishrane ,pogotovo kod dece u razvoju.Ona kaže da je to jedan od najboljih načina da se očuva zdravlje.

Najbolji likovni rad predškolskog uzrasta uradila je Lara Ivanov iz Dimitrovgrada. U kategoriji učenika od I do IV razreda najbolji su bili u likovnom stvaralaštvu-Jovan Janjić prvo mesto,Andjelija Petrović drugo i treće mesto Djordje Ćirić. Od V do VII razreda najbolji likovni stvaraoci su Veljko Denčić prvo mesto,Jovan Mitić drugo i Andjelija Stančić trće. Todor Mijalković dobio je nagradu za najbolji pisani rad a zapažene radove imali su Mihajlo Tošić i Dina Zuko. Nagradjeni radovi biće poslati u Institut za javno zdravlje Batut u Beogradu i učestvovaće na republičkom konkursu.