Poziv privrednicima na onlajn sastanke o uključivanju u model dualnog obrazovanja

04. januar 2021. 08:00 Privreda Pirot Plus Online

Regionalna privredna komora Nišavskog, Pirotskog i Topličkog okruga poziva privrednike da učestvuju na onlajn sastanku o dualnom obrazovanju. Poziv objavljujemo u celosti:

Budući da Privredna komora Srbije svake godine sprovodi aktivnosti planiranja upisa učenika u srednje škole po dualnom modelu obrazovanja, pozivamo Vas da uzmete učešće na sastanku na temu uključivanja kompanija u model dualnog obrazovanja. Cilj sastanka je informisanje privrednika o koracima za uključivanje, s obzirom na to da je taj proces od ove godine digitalizovan.

Imajući u vidu epidemiološku situaciju, sastanci će biti organizovani onlajn, na nivou sektora. U skladu sa tim, u nastavku dostavljamo planirane termine sastanaka:

1. Ponedeljak, 11. januar 2021. godine – sektor građevine, IT sektor, hemijska, gumarska i industrija nemetala;
2. Sreda, 13. januar 2021. godine – metalska i elektro industrija, sektor energetike i rudarstva, industrija nameštaja, papira, šumarstvo i prerada drveta;
3. Petak, 15. januar 2021. godine – prehrambena industrija, stočarstvo i prerada stočarskih proizvoda, biljna proizvodnja;
4. Ponedeljak, 18. januar 2021. godine – kreativna industrija, saobraćaj, industrija tekstila, odeće, kože i obuće;
5. Utorak, 19. januar 2021. godine – turizam i trgovina.

Svi sastanci održaće se sa početkom u 11 časova, u trajanju od sat i po. Prijavu možete i izvršiti na sledećem linku https://online.pks.rs/

Agendom će biti pokrivene sledeće teme:
· Uvodna reč o dualnom obrazovanju;
· Procedura uključivanja poslodavaca u dualno obrazovanje;
· Prava, obaveze i odgovornosti poslodavaca u dualnom obrazovanju;
· Pitanja i odgovori.

Koristim ovu priliku da Vas podsetim da je krajnji rok za podnošenje Izjave o spremnosti za uključivanje u dualno obrazovanje za narednu školsku godinu 31. januar 2021. godine.

Od ove godine, Izjave se podnose putem VEB PORTALA DUALNOG OBRAZOVANjA. Ukoliko ranije to već niste učinili, potrebno je da kreirate profil Vaše kompanije na linku http://portal.dualnoobrazovanje.rs/ i da pratite dalje korake koji su navedeni u uputstvu, a koje Vam dostavljamo u prilogu.

Da biste se uspešno prijavili za realizaciju dualnog obrazovanja, neophodno je da najkasnije do 31. januara 2021. godine, putem portala, podnesete:
1. Zahtev za akreditaciju za svaki obrazovni profil za koji ste zainteresovani;
2. Izjavu o spremnosti za svaki obrazovni profil za koji ste zainteresovani.