Poseta Albaniji u okviru projekta “ADB Multiplatform”

10. jun 2014. 10:13 Privreda Pirot Plus Online


Šesti sastanak upravnog odbora projekta “ADB Multiplatform” održan je krajem maja u ABA centru u Tirani u organizaciji “Privredne komore i industrije” iz Tirane. Radni tim opštine Pirot, koji rukovodi realizacijom radnog paketa 3 predstavio je rezultate koji su do sada postignuti i predstavio aktivnosti koje predstoje u narednom periodu u ovom radnom paketu.
Pored “ADB” sastanaka, doktor Dragan Kostić, direktor Slobodne zone Pirot sastao se i sa direktorm luke Drač u cilju ostvarenja moguće saradnje kao i sa našim ambasadorm u Albaniji, Miroljubom Zarićem, koji je pružio svu podršku timu iz Pirota.Sastanak privrednika dve zemlje


Tokom boravka u Tirani, u periodu od 27. do 28. maja ove godine, predsednik Regionalne privredne komore Niš, dr Dragan Kostić, sastao se sa predsednikom Privredne komore Tirana, Nikolinom Jakom. Na sastanku dvojice predsednika govorilo se o mogućnostima plasiranja domaćih proizvoda na tržišta Albanije, kao i o daljim koracima u saradnje između dve privredne komore.


Nakon ovog sastanka, dr Dragan Kostić sastao se i sa direktorom Luke Drač, gospodinom Arben Xhemali, u cilju predstavljanja mogućnosti koje nudi Regionalna Privredna komora Niš, takođe i o mogućnostima dalje saradnje.