Ponor dobija vodovod

16. maj 2014. 13:58 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Juče je, povodom realizacije značajne investicije – izgradnje vodovoda u selu Ponor, održan radni sastanak predstavnika JP ”Vodovod I kanalizacija” i Mesne zajednice. Zoran Nikolić, direktor Vodovoda kaže da će realizacijom ovog projekta biti rešen decenijski problem meštana sela, koji se vodom snabdevaju uglavnom cisternama koje ima obezbedjuje naše Javno preduzeće. Vrednost projekta je oko 23 miliona dinara, a lokalna samouprava je za te namene izdvojila 11 miliona.

- Trenutno se projektna dokumentacija nalazi na tehničkoj proveri stručnjaka Gradjevinskog fakulteta iz Niša, a njihovo mišljenje I eventualne sigestije očekujemo do sredine juna. Kada dokumentacija bude u potpunosti završena, prema dogovoru Direkcija za izgradnju raspisaće javnu nabavku tako da očekujemo da radovi počnu na jesen, a kompletan završetak radova na proleće naredne godine, kaže Nikolić.

Do sada je već dvadesetak sela priključeno na sistem gradskog vodovoda u Pirotu. Na ovaj način rešeni su dugogodišnji problemi meštana i obezbeđeno je redovno snabdevanje zdravom vodom za piće.