Polemike Opštinskog veća oko nove cene grejanja VIDEO

29. maj 2013. 16:31 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Danas je održana sednica Opštinskog veća na kojoj su članovi razmatrali brojna pitanja od posebne važnosti za život grada. Od ukupno 25 tačaka, što je uslovilo i dužinu trajanja sednice, predsednik Opštine, Vladan Vasić, prokomentarisao je Odluke o Završnom računu za 2012. godinu i odluke o izmeni i dopuni Odluke o budžetu za ovu godinu istakavši stabilan rad lokalne samouprve i dobru raspodelu finansijskih sredstava za sve korisnike.

Dosta polemike bilo je oko odluke Upravnog odbora Gradske Toplane o korekciji cene grejanja s skladu sa Uredbom Vlade Srbije. Predsednik Vasić kaže da je, najblaže rečeno Uredba čudna, i biće zanimljivo čuti šta će o tome reći odbornici na sednici Skupštine opštine koja će biti održana ovog petka.

Članovi Veća prihvatili su predlog Programa korišćenja sredstava Fonda za razvoj poljoprivrede na čiju se saglasnost resornog ministarstva dugo čekalo. Bez obzira na kašnjenja u realizaciji planova važno je da je ove godine obezbedjena cifra od pola miliona evra za unapredjenje poljoprivrede u Opštini.