Podeljeni Ugovori po programima zapošljavanja Opštine Pirot za 2015.godinu VIDEO

05. jun 2015. 17:35 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Povodom podele Ugovora o programima zapošljavanja u Opštini Pirot za 2015. Godinu, koji se realizuju preko Nacionalne službe za zapošljavanje, u Velikoj Sali Skupštine opštine održana je Konfrencija za novinare.

Predsednik Opštine, Vladan Vasić, rekao je ovom prilikom da su svi na zajedničkom zadatku kako bi se unapredilo poslovanje i smanjio broj nezaposlenih u našoj Opštini i naglasio da ovo nisu jedine mere koje se preduzimaju po pitanju zapošljavanja.

Jelena Kostić, direktorka Filijale Pirot, Nacionalne službe za zapošljavanje, čestitala je prisutnima i izrazila zadovoljstvo što su dobili šansu da se uposle i ostvare u svojim profesijama.

Nenad Petrović iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, podsetio je da su Opština Pirot i Nacionalna služba za zapošljavanje, Filijala u Pirotu, potpisale sporazum u okviru mera smanjenja zapošljavanja, a sada se sve polako realizuje.

Nakon obraćanja podeljeno je 18 ugovora iz Programa stručne prakse, 14 iz programa samozapošljavanja i 5 iz programa teže zapošljivih lica.

Slobodan Stefanović prijavio se na Konkurs stručne prakse i Jovana Božilović koja je konkurisala za Subvenciju za pripravnički staž istakli su da im je veoma značajno što će imati priliku da upotpune svoja znanja i steknu dodatnu praksu.