Počinje tradicionalna Operativna škola urologije VIDEO

15. septembar 2016. 09:30 Društvo Pirot Plus Online

Povodom Opreativne škole urologije koja će se u našoj Bolnici održati 16. i 17. septembra organizatori su održali konferenciju za novinare kako bi najavili događaj.

Direktor Opšte bolnice i organizator tradicionalne Operativne škole urologije dr Goran Petrović najavio je da je tema ovogodišnje Škole prostata - prvog dana karcinom prostate, drugog dana benigna prostatične hiperplazija. Oba dana predviđene su operacije i predavanja. Prijavljeno je oko 120 urologa iz naše zemlje, a doći će i gosti iz Bugarske, Slovenije, Makedonije i Hrvatske, rekao je dr Petrović.

Zamenik direktora Bolnice dr Nenad Zdravković kaže da je jako značajno da se tako eminentan skup održava u našoj Bolnici i u našem gradu jer podiže ugled Opšte bolnice i omogućava dodatno usavršavanje naših lekara, od čega će korist imati i pacijenti.

Pomoćnik direktora za medicinska pitanja dr Nebojša Jovanović kaže da je u organizacionom delu sve već pri kraju i istakao da će ovaj događaj biti vrlo važan i za grad i za njihovu ustanovu s obzirom da okuplja veliki broj eminentnih stručnjaka iz oblasti urologije.

Program Škole operativne urologije .PDF