Počela takmičenja mladjih selekcija KK Pirota

07. novembar 2016. 05:38 Sport Pirot Plus Online

Ovog vikenda su počela takmičenja mlađih kategorija. KK Pirot će nastupiti sa 9 mlađih selekcija, tri u Kvaliternoj ligi, četiri u Prvenstvu regiona i dve u minibasket takmičenju.

U reorganizovanom sistemu takmičenja u muškoj konkurenciji ove sezone je proširen sistem takmičenja u Srbiji uvođenjem novog takmičenja – Kvalitetne međuregionalne lige koja se igra dvokružno u kategorijama juniora, kadeta i pionira, sa finalnim turnirima u maju 2017.

Dosadašnji Prvi stepen takmičenja pretvoren je u Regionalnu ligu koja se igra u kategorijima juniora, kadeta, pionira i mlađih pionira.

Ovog vikenda je počela Kvalitetna liga mladjih kategorija, u kojoj KK Pirot u kvalifikacijama ostvario plasman u sve tri konkurencije. Regionalna liga će početi narednog vikenda, kada će KK Pirot u mlađim kategorijama odigrati 6 prvenstvenih utakmica.

Ovog vikenda su ubedljive pobede ostvarili PIONIRI trenera Momčila Sandića nad leskovačkim Play off-om (86:46) i KADETI trenera Zorana Sotirovića nad niškim Naisusom (112:51). Naisus se u Nišu revanširao Pirotu u JUNIORSKOJ konkurenciji pobedivši učenike trenera Miloša Živkovića rezultatom 92:50.