Počela takmičenja i u školskom sportu

06. mart 2017. 08:30 Sport Pirot Plus Online

Takmičenja u školskom sportu svake godine privlače veliku pažnju, što je i normalno , medju učenicima. Takmičenja se prate redovno, a na posećenosti mečeva mogu zavideti i profesionalne ekipe. Ove godine, u takmičarskoj 2016/2017. do državnog nivoa završena su takmičenja u stonom tenisu i košarci, a na nivou Grada završena su takmičenja u odbojci i malom fudbalu. Prema rečima Jovice Jovanovića, sekretara za školski sport, danas počinje takmičenje na opštinskom nivou u rukometu za srednje škole od 18 časova i 30 minuta u Hali „Kej“.

„ U sredu, 8. marta je na redu okružno takmičenje u odbojci, predstavnici Pirota su u muškoj i ženskoj konkurenciji ekipe Gimnazije , a u kategoriji osnovnih škola OŠ“ 8. Septembar“. Posle dva dana sledi medjuokružno takmičenje u odbojci koje će se održati u Vranju, a naši predstavnici će biti ekipe koje osvoje prvo mesto na okružnom takmičenju u Dimitrovgradu.

Dobru vest imamo za učenike osnovnih škola Duško Radović i Vuk Karadžić. U ovim školama kreće akcija pod nazivom „Sport u škole“, od 19 časova za učenike prvog i drugog razreda i od 19 časova i 45 minuta za učenike trećeg i četvrtog razreda. Ovu akciju već osam godina sprovodimo u OŠ „8. Septembar“ . Ovo je besplatna rekreacija za decu i veliki je odziv. Roditelji mogu da dovedu svoju decu sutra, 7. marta, u fiskulturne sale u školama Vuk Karadžić i Sveti Sava.“-kaže Jovanović.

Početak takmičenja u rukometu za srednje škole zakazan za ponedeljak 6.mart u hali Kej sa početkom u 18.30 časova po navedenom rasporedu utakmica.

Raspored utakmica


 1. 18.30 Sr. stručna - Mlekarska M

 2. Gimnazija – Tehnička M

 3. Mlekarska – Ekonomska M

 4. Sr. stručna – Tehnička M

 5. 18.30 Ekonomska – Gimnazija Ž

 6. Ekonomska – Gimnazija M

 7. Tehnička – Sr. stručna M

 8. Tehnička – Mlekarska M

 9. 18.30. Ekonomska - Sr. stručna Ž

 10. Sr. Stručna – Ekonomska M

 11. Gimnazija – Tehnička Ž

 12. Mlekarska – Gimnazija M

 13. 18.30 Ekonomska – Tehnička Ž

 14. Ekonomska – Tehnička M

 15. Gimnazija – Sr. Stručna Ž

 16. Gimnazija – Sr. Stručna M