Počela nova školska godina, u svim osnovnim školama svečani prijemi đaka prvaka

01. septembar 2017. 17:00 Društvo Pirot Plus Online

Danas je počela školska 2017/18 godina. U svim školama u gradu danas se radi regularno, po smenama, osim u OŠ "8. septembar" gde su danas u školskom dvorištu organizovani časovi razredne nastave i prijem za prvake, a zvanično će sa radom početi u ponedeljak, 4. septembra. Takođe, u svim ostalim odnovnim školama u gradu organizovani su prijemi za prvake kojima prisustvuju roditelji, nastavno osoblje i predstavnici lokalne samouprave.

Škola Dušan Radović nalazi se na kraju grada. Najudaljenija. Da li zbog toga, tek kroz ulicu koja vodi do škole kolona automobila krenula već oko pola osam.

Oko zgrade parkirani automobili, a ispred glavnog ulaza u Školu okupilo se mnogo dece i roditelja. Drhte mame i tate djaka ,,prvaka” i ,,petaka” i jednima i drugima od ovog jutra mnogo toga promeniće se u životu. Na terasi, bilo je desetak minuta pre osam, razredne starešine djaka “petaka” prozivali su učenike svojih odeljenja.

Dok smo čekali na svečani deo, pitali smo učiteljice Mariju Tošić i Natali Stanković da li ima treme, kakva su osećanja.

Potom onaj najsvečaniji deo. Direktorka Nataša Branković u prisustvu Bratislava Ćirića i Bojana Randjelovića, obojica su pomoćnici gradonačelnika, obratila se djacima i roditeljima.

Bratislav Ćirić, pomoćnik gradonačelnika pozdravio je decu i roditelje u ime Gradske uprave.

Za decu je prvo ,,prozivanje” u školi bilo uzbudljivo. Svaka od tri učiteljice prozvala je svoje učenike.

Znatiželja nas je vodila u jednu od učionica.”Prvaci” kao pravi djaci zauzeli su svoja mesta u školskim klupama. Sa strane su stajali uzbudjeni roditelji. Na stolovima su “prvake” čekali pokloni iz Gradske uprave. Sveske, olovke, lenjiri, još mnogo toga.

Učiteljica Marija Tošić započela je svoj prvi “čas” ovoj školskoj godini. Svi su pažljivo slušali. Posle časa djaci prvaci će otići u Dom kulture na pozorišnu predstavu.

Izašli smo iz učionice odeljenja II 2. U hodnicima nije bilo djaka. Samo ,,tetkice” , u dvorištu neki od roditelja i onih starijih djaka. Na parkingu brojni automobili. Počela je školska godina u Osnovnoj školi ,,Dušan Radović”!!!

Djaci “prvaci”, “petaci”, učitelji, nastavnici, svi koji radite u ovoj Školi, neka vam je srećno.

Još jedna generacija mališana stigla je da je podučavate životu, da budu dobri ljudi, a potom…

***************************************************************************

Zabeležili smo atmosferu u OŠ "Vuk Karadžić". Đake prvake najpre je pozdravio direktor Tugomir Cvetković.

Učenici starijih razreda pripremili su prigodan program dobrodošlice.

****************************************************************************

Tačno u podne u OŠ "Sveti Sava" priređen program dobrodošlice đacima prvacima. U sali Medijateke okupili su se prvaci sa svojim roditeljima.

Najpre je decu pozdravio direktor škole Marjan Rančić.

Ispred lokalne samouprave buduće prvacima je srećan polazak u školu poželeo Slaviša Svilarov.

Kako bi upotpunili događaj i prvi dan u školi učinili nezaboravnim Udruženje dramskih umetnika "Tantijema" odigralo je predstavu.

****************************************************************************

U OŠ "8. Septembar" svečanost povodom dobrodošlice prvacima održana je u školskom dvorištu s obzirom da su u školi obimni radovi na rekonstrukciji. Na pozornici je odigran prigodan program.

Potom su se prvacima i roditeljima obratile direktorka škole Olgica Najdanović i pomoćnik gradonačelnika za vanprivredu Milica Golubović poželevši im srećan polazak u školu i puno uspeha u radu.

Takođe, ovom prilikom održan je i čas razredne nastave za petake. Učenici koji polaze u peti razred okupili su se u dvorištu sa svojim roditeljima da bi upoznali razredne starešine sa kojima su kasnije obišli školu i dobili raspored časova.

Petake je pozdravila direktorka škole Olgica Najdanović.