Poštovani sugrađani, da li ste pročitali saopštenje Kovid bolnice Pirot, Doma zdravlja …!?

10. decembar 2020. 14:16 Stavovi Pirot Plus Online

Danas su zdravstvene ustanove u Pirotu, mada njihovi direktori nisu potpisali,  objavili saopštenje zajedno s Kriznim štabom. Saopštenje je upakovano, kao zajednička informacija sa sastanka "užeg sastava" i nekih  medicinskih radnika. 

 Ne želimo da procenjujemo da li je ovo reakcija na naše otvoreno pismo gradonačelniku Vladanu Vasiću, koje smo sinoć objavili. Nije nam ni cilj!

Ocenu o sadržaju njihovog saopštenja i o tome kako je intonirano i kome, ostavljamo svakome od vas.

Ono što nas je uznemirilo to je da su dr Goran Petrović, dr Radovan Ilić i dr Elizabeta Aleksić (ona  najmanje) pokušali da se po ko zna koji put "sakriju" iza Kriznog štaba i autoriteta gradonačelnika i objave saopštenje koje ništa ne govori.

  Neverovatno je da nema nijednog podatka o stanju u Kovid bolnici, o broju zaraženih zdravstvenih radnika, o nedostatku opreme, materijala, o crvenoj i zelenoj zoni, o sveukupnim uslovima u kojima rade lekari, medicinske sestre, pomoćno osoblje.

   Neverovatno je da nema nijedne informacije o tome da li će direktori Bolnice i Doma zdravlja, uz konsultaciju  lekara u obe ustanove, pokušati da traže neka bolja rešenja, jer, prema ocenama mnogih, preti opasnost da sistem rada (ovakav kakav je) u Bolnici bude ugrožen!

Nema detalja o tome , kako funkcioniše drugi sprat, gde je bilo incidenata sa neuropsihijatrijskim bolesnicima, gde je smešteno nekoliko odeljenja.

Nema detalja o tome šta se događa na trećem spratu koji je za sada prazan. Da li nema pacijenata ili nema osoblja!?

Nema detalja o tome koliko sestara i lekara "prati" ležeće pacijenate.

Naša namera bila je dobra. Saopštena na osnovu mnogo informacija, pouzdanih, koje imamo!

Želeli smo, samo, da podstaknemo gradonačelnika, da od svojih "saradnika" iz zdravstvenog tima  u Kriznom štabu dobije istinite, blagovremene informacije, ali i mere kako će nastaviti rad.

 Ništa više.

  Od svega, objavljen je isprazan tekst, iza kojeg je stao jedan uspešan gradonačelnik, čovek sa autoritetom, kakav je Vladan Vasić.

 Inače, mi smo se danas, ponovo, obratili Vladanu Vasiću, u želji da realizujemo intervju o svemu što je u ovom trenutku karakteristično za stanje u Kovid bolnici Pirot.

Nenad Paunovic <plusradio010@gmail.com>

 

   

to vladan.vasic

Postovani gradonačelniče Vasiću!
S obzirom da smo Vam se obratili otvorenim pismom, ocekujemo, zbog naših sugradjana, da na isti način odgovorite i obavestite javnost.
Po Zakonu o javnom informisanju, duzni smo da na isti nacin objavimo Vaš odgovor.
Druga mogućnost je da, odredite termin , tokom dana, u okviru radnog vremena,da nasa urednica Sonja Ćirić u Vasem kabinetu, uradi intervju sa Vama!
Želimo Vam dobro zdravlje i uspešan rad!
Redakcija
Portal Plus online
Nenad Paunović