Počinje polusezona priprema Radničkog, borba za povratak bogatoj tradiciji!

05. mart 2022. 08:30 Sport Pirot Plus Online

Srpska liga istok

16. kolo 6.mart 2022.

Stadion kraj Nišave

14 časova

Pirot: Radnički – Dubočica

Kad ovako na početku drugog dela prvenstva pogledate tabelu  jasno vam je da će pola Lige igrati “tužne igre” jer, što se tiče prvog mesta,  skoro da je sve gotovo.

U čuda se u srpskom fudbalu  i veruje i ne  veruje, (sve zavisi)  tako da se nadam da će svaki protivnik koji bude igrao u Kruševcu poneti i buket cveća da čestita prvo mesto domaćinu.

Ruku na srce, ne znam koliko je Trajal ovako drastično bio bolji od drugih, koliko su drugi ove sezone bili neubedljivi. Ali bili su najbolji! U svemu!  Donekle Popovčani! Verujem da oni i dalje sanjanju, mada ni u snove ne treba biti siguran da treba verovati!

 Dobro!

…………………………………………………………

A šta “najveća zvezda” Srpske lige, FK Radnički?

Gde god su fudbaleri Marka Vidojevića otišli da igraju bio je to praznik, neću posebno da navodim gde sve, da se ne uvrede! Znaju ljudi mnogo o ovom Klubu, o fudbalerima koji su nosili dres, o rezultatima.

Radnički, međutim, nije bio to, tako da su se recimo Meševo, Brzi Brod  posle utakmica radovali kao da su dobili Sautempton! Ovaj novi!  

Dobro, bilo je kako se i očekivalo.  Tim koji  je bio u formiranju do pola prvenstva nije čak ni loše prošao. Radnički je tu gde je! Ruku na srce  toliko se moglo i znalo!

Jeste ugled bio često na pijaci, ali iz te kože se nije moglo!

………………………………………………….....................

  E sad, šta je važno !?

 O, polako, nije sad važno da Radnički pojuri Trajal, to ne može ni nekim od supersoničnih letilica i time i ne treba da se zamajava. Radnički sad treba da se prebrojava.

   Prvo što sledi, ako već nije, da predsednik Bratislav Ćirić, Saša Popović , još neki član Uprave ako ga ima i Marko Vidojević i Marko Mančić zatraže sastanak i odu u kabinet Vladana Vasića.

    Tamo treba da  pokrenu da se  pravi strategija razvoja Radničkog u naredne četiri godine. Napraviti, kako ja to kažem “levu” i “desnu” stranu. Videti šta sve treba da se očisti od dugova. Skočiti na zelenu granu i odatle gledati u budućnost.

   I tu ću da stanem. Imam u planu da o tome pišem, ili razgovaram sa pomenutim ljudima u nekoj specijalnoj emisiji .

…………………………………………………………

Ipak, moram ! Da se ne zavaravamo!

 Radnički danas, to su  ovi momci koji su se slikali na Stadionu, kompletno stanje u Klubu, sve je to, tako tumačim, u ovoj godini  samo za neki :  prvi prelazni period.

 Da se vidi , ko može pored Marka Vidojevića u Stručni štab,  da li je hitno potreban za ovu fazu sportski direktor, ( smatram da jeste ) šta i koliko mogu ovi momci koji će igrati protiv Dubočice, koliko tu igrača može da zasluži da na kraju sezone ostane u Klubu, jer će mnogi morati odakle su došli, kako bi Radnički već u narednoj godini video da li je za “gore” ili još uvek nije.

   Paraleno s tim, ne treba više dozvoliti da neki prosečni fudbaleri, koji ne bi mogli da igraju u šestom timu u istoriji Radničkog, da ovako velikom Klubu uzimaju decu, da mašu novokupljenim dresovima  i učešću na nekim turnirčićima .

Treba naložiti  da  treneri mlađih selekcija za najviše deset dana, donesu predsedniku spisak igrača , koliko petlića, pionira, kadeta, omladinaca  ima u Klubu. Da se pogledaju u oči I prebroje i da se vidi , šta to ima Radnički , kada se okrene sebi i svojoj budućnosti.

……………………………………………………………………

I sad šta od nedelje !?

 Od Dubočice i dalje, Radnički više ne sme da iznosi bodove na tezgu i da ih prodaje ispod cene. Prvi treba da osete da im bride obrazi Leskovčani! Zatim Dinamo iz Vranja , drugo kolo itd. Kakvi bre Meševo, Brzi Brod , Pčinja, Rembas. ( Izvinite svo poštovanje, ali , nije bre brate …)

Kako reče jedan raniji trener, ako u tim mestima izgube utakmicu, peške do prve autobuske stanice i neka se snalaze do Pirota.

  Dakle, ovog proleća, draga gospodo sve ćemo da vas gledamo. I Vladana Vasića, da vidimo koliko mu je stalo da se  pirotski brend ne bruka, Bratislava Ćirića, da lupi pesnicom o sto i  vidi ko hoće u Upravu, a ko neće, treneri mladjih selekcija da sebi donesu krevete na Stadion i odatle krenu u rad.

Marko Vidojević, Marko Mančlić i Ivan Džuić imaju poseban zadatak. Da sklone tezgu, da podignu cenu bodova koju bi trebalo neko “da plati”, makar da odigra  kući  nerešeno s Radničkim. Da momci lice prošaraju, kako se to  kaže, “indijanskim bojama” i u svakim meč udju u “fudbalski rat” za Pirot, za Radnički, za one koji ih treniraju i brinu o njima i naravno za sebe.

    Većina su mladi! Ako hoće karijeru, u nedelju u 14 h uđite “u rudnik i kopajte”.  Što rezultati  budu bolji, to će svi napred pomenuti imati više prostora i energije ( čitaj i para ) da u sledećoj sezoni već pravimo konkretniju projekciju za dalje.

……………………………………………………………………

 I još ovo. Bez njih ne može. Bilo bi dobro da se “Pirgosi” mlađi ili stariji, polako okupljaju, da se i oni prestrojavaju, jer treba se nadati da se za godinu, dve ponovo Gradski stadion napuni. A bez njih nema titula i atmosfere!

……………………………………………………………

 Danas, petak, u 15 časova, kako to rade ozbiljni klubovi, javnosti su predstavljeni novi fudbaleri i planovi za nastavak

Ko su novi fubaleri Radničkog?

...................................................................

..............................................................................................

OBAVEŠTENJE POLICIJSKE UPRAVE PIROT

U skladu sa članom 52. Zakona o policiji Republike Srbije, pripadnici Policijske uprave u Pirotu snimaće i fotografisati učesnike fudbalske utakmice između ekipa FК „Radnički“ iz Pirota i FК „Dubočice“ iz Leskovca koja će biti održana 6. marta 2022. godine na stadionu „Dragan Nikolić“ u Pirotu, sa početkom u 14 časova.

..............................................................................................