Počela 11.Revija malih pozorišnih formi. Lečić briljirao

03. novembar 2020. 00:57 Kultura Pirot Plus Online

U sali Doma vojske počela je 11.Revija malih pozorišnih formi koja će trajati do 5.novembra. Prve aplauze Piroćanaca izmamili su Branislav Lečić i Marko Grabež u predstavi Crvena. 

Tekst ovog komada potpisuje američki pisca i scenariste Džon Logan, režiju Danilo Marunović, a priča donosi univerzalnu, izazovnu i emotivnu raspravu o različitim aspektima umetnosti i umetničkog stvaranja. Prožeta je i opštim temama, kao što su traganje za smislom, prolaznost, usamljenost i smrt. 

Iz publike su se čuli komentari da je Branislav Lečić briljirao u ulozi sredovečnog slavnog slikara Marka Rotka koji pokušava da nadje sponu izmedju svoje vizije umetnosti i komercijalne narudzbine. Ni mladi Marko Grabež ne zaostaje u briljantnom donošenju lika mladog slikara koji je tek u razvoju i pripada nekoj drugoj, novijoj generaciji. 

Ova duo drama iako se bavi umetnošću kroz slikarstvo, može se približnije opisati i kao sukob dva mišnjenja, dve generacije i dve "povredjene" osobe, svaka na svoj način, na raskršću "crnog" i "crvenog" (dobrog i lošeg).

Naredna predstava koja je na repertoaru u okviru Malih pozorišnih formi je “Raj na zemlji” Akademije 28 . Početak je u 19 i 30, a karte se mogu kupiti sat vremena pre početka, na blagajni Doma vojske.