Plus Radio na jesenjim Radio danima

18. novembar 2013. 10:10 Plus radio Pirot Plus Online


U Vrnjačkoj banji u toku su jesenji Radio dani u organizaciji Biroa za radijsko oglašavanje. Pored vlasnika i direktora radio stanica članica RAB Srbija, u radu skupa učestvuju voditelji, urednici i dizajneri zvuka radio stanica kao i gosti iz drugih radijskih udruženja i stanica, predstavnici radio stanica iz Mađarske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Makedonije. Ispred redakcije Plus radija, kao članice RAB Srbija, na jesenjim Radi danima učestvuju novinari Biljana Stanković i Ljubiša Stojanović kao i ton majstor Marjan Aleksić. Maja Raković, predsednica Biroa za radijsko oglašavanje, kaže da su ovom prilikom organizovana zanimljiva i korisna predavanja vrhunskih stručnjaka iz zemlje i regiona.


-Mi smo se podelili u dve grupe. U jednoj grupi su urdnici, direktori i vlasnici radija, gde se na okruglim stolovima razgovara o problemima radio stanica. Skup je otvorila i u radu okruglog stola učestvuje Gordana Predić, državna sekretarka Ministarstva kulture i informisanja i Miloš Rajković iz Republičke radiodifuzne agencije. Zatim tu su i prijatelji iz Bosne i Hercegovine, Adnan Osmanagić, zatim Szever Pal , consultant Gong FM iz Mađarske, tako da smo u prilici da razmenim iskustva sa ljudima iz regiona. Reč je o važnim temama, nadamo se novom zakonu, očekujemo da to bude negde posle Nove godine, i da se neke nepravde vezane za radio konačno poprave – kaže Rakovićeva.


Maja Raković napominje da se na skupu govori i o programskim temama kao što su radio produkcija, promocija programske akcije i nova softver rešenja za radio stanice.


-Učesnici mogu da razgovaraju o programskim temama, tu je grupa kolega iz Mađarske 42 NET Medija koja je prezetnovala radijski format. Zatim Srđan Meraković, dobitnik nagrade Vrabac za najbolji džing, organizovao je radionicu o tome kako se radi reklama. Nastavljamo danas program, na okruglom stolu govorićemo o problemima radio stanica, a zatim i nadoknadama za autorska prava očekujemo brojne goste . A s druge strane Nevena Azinović i Marko Stevnaović govoriće o ideji, predavanje i razgovor o temi kako napraviti dobar radijski program – dodaje Rakovićeva.