Pirotski zatvor još uvek zatvoren! Miloš Colić: Nismo odustali! Uputili smo novi, zajednički dopis Ministarstvu pravde. Nadamo se pozitivnom odgovoru

27. novembar 2020. 10:45 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Kako što smo u više navrata već pisali, pirotski zatvor, koji postoji već 120 godina prestao je sa radom, a 44 pirotska zatvorenika nalaze se na odsluženje svoje kazne u KPZ u Nišu. 

Kako i zašto se to desili, do konkretnih odgovora, istraživajući prethodnih meseci, nismo stigli, ali smo u razgovoru sa Milošem Colićem, zamenikom gradonačelnika Pirota, ponovo pokrenuli ovu temu

On nas je obavestio da je pre nekoliko dana razgovarao sa predstavnicima advokature i pritvorske jedinice u Pirotu, kako i na koji način se može uticati na Ministarstvo pravde, da se, uz pomoć Lokalne samouprave, nepravda ispravi.

Zajednički dogovor je da se izradi još jedan dopis svih činioca (advokature, Gradske uprave i zatvorske jedinice) i na već postojeće dopise, dodati i razloge od strane Lokalne samouprave zašto je bitno postojanje zatvorske jedinice u našem gradu. 

Colić se nada da će odgovorni u Ministarstvu pravde imati sluha za rešavanje ovog problema.