Pirotski radikali komentarisali cene zakupa na Zelenoj pijaci

21. februar 2020. 07:37 Društvo Pirot Plus Online

Predstavnice Opštinskog odbora Srpske radikalne stranke Pirot na današnjoj konferenciji za medije istakle su problem zakupaca tezgi na Zelenoj pijaci u našem gradu.

Nataša Potić, predsednica Opštinskog i Okružnog odbora stranke kazala je da se, tokom jedne ulične akcije, u razgovoru sa ljudima na Zelenoj pijaci, veći broj zakupaca tezgi žalio na visoku cenu zakupnina kao i dnevnu kvitu koja se plaća JP "Komunalac". 

Godišnji zakup je preko 45.000 dinara, dnevno se plaća kvita od 250 do 270 dinara, a ukoliko zakupac ima registrovanu radnju plaća paušali porez koji se razlikuje iz meseca u mesec, kaže Potićeva.

Ona je priložila i primerke ugovora o zakupu i fiskalni isečak dnevne kvite.

Po završetku konferencije pozvali smo Bobana Tolića, direktora JP "Komunalac". On nije želeo pred kameru jer, prema njegovim rečima, ne želi da učestvuje u ovakvoj predizbornoj kampanji.

Ono što mogu da kažem jeste da je naša pijaca jedna od najjeftinijih u Srbiji. Cene zakupnina nisu menjane godinama unazad i do sada nismo imali primedbe. Cene zakupa i kvite odgovaraju platežnoj moći potrošača, a što se tiče paušalnog poreza to apsolutno nije u našoj nadležnosti. U planu je projekat nove Zelene pijace, tako da će naredne godine imati potpuno novu Zelenu pijacu, a sve u cilju naših građana, kaže Tolić.