Piroćanci u prvih sat vremena igrali bolje i vodili! Igralo se superligaški. Na kraju previsok poraz. "Pati" svojima dao dva gola!

22. jul 2020. 20:55 Sport Pirot Plus Online

Surdulica: Radnik – Radnički  5:1 (0:0)

Stadion Radnika

 Igrano bez gledalaca

Radnički: Kojić, Kostić Milutinović, Dojkić, Novak  Petrović, Mančić, Adžibaba, Kuldžanov, Milenković , Petrov (Milanović) Edoa, Mirković.

Igrali su od 60. minuta za Radnički: Jovanović, Nikola Petrović, Tošić, Smiljković, Rašović, Djordjević, Ovusu, Kamenović, Milanović, Branković, Momić.

 Radnik: Kostić, Stevanović, Djordjević, Kričak, Stojanović, Mitošević, Jović, Lukić, Danoski Makarić, Bogdanovski

U drugom poluvremenu igrali su: Vukadinović, Dimitrić, Oreščanin, Radmanović, Pejčić, Stanković, Miladinović, Islamović, Pavlov, Spasić, Stamenković

Strelci: 0:1 Dojkić 56. min. 1:1 Spasić 57, 2:1  Dimitrić 63.min. 3:1 Spasić 74, 4:1 Stamenković 84, 5:1 Pavlov 93. min. jedanaesterac

     Stiglo ohrabrenje iz Surdulice. Ekipa Dejena Čelara nadigrala superligaša u prvih sat vremena.Treneri obično tokom pripremnih utakmica ne dele postave na prvu i drugu. Kažu da pružaju priliku svima i da će se kasnije, posle nekoliko utakmica, tražiti najbolja jedanaestorica.

Čelar je do 60. minuta "igrao" postavom koja je počela meč i protiv Sindjelića, sa malim izmenama. Novak Petrovič bio je starter. Jedino je Milanović na početku drugog poluvremena ušao umesto Petrova. U tom periodu, golom Dojkića u 56. minutu Radnički je vodio sa 1:0.

   Kasnije, dok su se fudbaleri koji su ušli u igru, snašli, superligaš je napunio pirotsku mrežu. Poslednji gol za Radnik postignut je iz penala u 93.minutu. Očigledno da je domaći sudija u pravom smislu odsudio penal – domaćinski, potpuno bespotrebno!

 Utisak ljudi koji su pratili meč, da je prvo poluvreme bilo izuzetno  kvalitetno, da se igrala prava prvenstvna utakmica na nivou Super lige. U tom periodu Radnički je u svemu bio, ne samo  ravnopravan, već i bolji rival  .

U dogovoru sa Dejanom Čelarom, dobili smo njegovu ocenu utakmice . Evo njegove izjave poslate sms porukom!

-          Bili smo bolji rival do 60. minuta. Poveli smo , igrali jako dobro, kvalitetno imali više loptu od rivala. Grupa momaka koja je ušla zadnjih pola sata je dala sve od sebe i ne želim da budem kritičar, ipak je bila razlika u kvalitetu na strani superligaša u tom zavrsnom delu utakmice.

-         Sudija je i svirao penal u 93. nedzentlmenski.

-          Sve u svemu odlična provera,jasnija slika i naravno nedostajala  su nam   4 kvalitetna igrača da bismo  upotpunili tim,

Pirotskom prvoligašu  nedostajali su danas kapiten Fillip Tolić, povredjeni Strahinja Petrović , Marko Šarić i Bojica Nikčević. Odlaskom Markovića I Spasojevića , Čelar je prinudjen da traži rešenje na mestu štopera. Po ocenama prisutnih, mladi Novak Petrović  dobro je  odigrao na ovoj poziciji. Medjutim, on odlazi na fakultet I igraće za niški Sindjelić