Peti larvicidni tretman komaraca na teritoriji Pirota

30. jul 2020. 10:16 Gradska hronika Pirot Plus Online

Preduzeće „SANIT M&M“ D.O.O. iz Niša će dana 03.08.2020.g. obaviti peti larvicidni tretman komaraca na teritoriji Grada Pirota .

Suzbijanje larvi komaraca duž rečnih tokova na teritoriji grada koji predstavljaju staništa komaraca obaviće se na sledećim lokacijama:

- Reka Nišava od ušća reke Jerme do ušća reke Temštice, pojas oko akumulacionog jezera, Gradašnička reka od kraja sela Gradašnica do ušća u reku Nišavu, Rasnička reka od sela Barje Čiflik do ušća u reku Bistricu, reka Bistrica do ušća u reku Nišavu, Rogozki kanal od izvorišta Kavak do Kalea, kanal oko tvrđave Momčilov grad, pojas oko gradskog kupališta
Tretman će biti obavljen ekološkim preparatom na bazi regulatora rasta sa specifičnim dejstvom na larve komaraca. Preparat je neškodljiv za vodenu faunu i ostale organizme te ne iziskuje posebne mere predostrožnosti i njegova primena ne zavisi od vremenskih prilika.

Ekipe operativaca biće na terenu počev od 07,00 časova.
Za sve dodatne informacije u vezi ovog tretmana građani mogu da se obrate Preduzeću „SANIT M&M“ na tel. 018-258-019 i 018-243-876.

*Saopštenje „SANIT M&M“ D.O.O. Niš