Otvorena prva Lidl prodavnica u Pirotu

10. oktobar 2019. 13:00 Društvo Pirot Plus Online

U Pirotu je danas u 8 časova otvoren prvi Lidl na adresi Vojvode Mišića 31. Tim povodom upriličeno je svečano otvaranje kojem su prisustvovali predstavnici Kompanije Lidl u Srbiji i predstavnici Grada Pirota.

Pre zvaničnog otvaranja novinari i predstavnici Lidla i Gradske uprave obišli su prodavnicu.

Svečanost su upotpunila deca, članovi horića Doma kulture pod rukovodstvom dirigentice Anite Nikolić. Posle njihovog nastupa Lidl je svečano otvoren presecanjem vrpce.

Ispred objekta nekoliko desetina Piroćanaca okupilo se i sa nestrpljenjem čekamo otvaranje prodavnice. S obzirom da je prvi dan rada ove prodavnice kompanija je za ovu priliku spreimila brojne akcije, a objekat je svakako veoma dobro i bogato opremljen različitim asortimanom. Pored prehrambenih proizvoda kupcima su na raspolaganju garderoba, kuhinjsko posuđe i roba široke potrošnje.

Gradonačelnik Vladan Vasić rekao je u izjavi za medije da je Lidl po standardima na koje smo navikli svuda, standard kupovine, kvaliteta, a zaposleni imaju mnogo bolji tretman, što je izazov za druge trgovinske lance. Ovaj objekat je bio potreban gradu, posebno u ovom delu gde se razvija mali urbani deo grada.

Martina Petrović, rukovodilac korporativne komunikacije Lidl Srbija, ističe da Lidl nudi najbolji odnos cene i kvaliteta, u pitanju su nemački standardi provere kvaliteta, a među proizvođačima ima inostranih, ali i domaćih. Petrovićeva je dodala da u Pirotu je trenutno zapošljeno oko 30 radnika.

Na policama novootvorene prodavnice u Pirotu je 1.600 pažljivo odabranih proizvoda, a osim Lidl brendova proverenog kvaliteta, ovaj diskontni lanac nudi i 350 proizvoda domaćih dobavljača. Radno vreme svih Lidl prodavnica, uključujući i novu prodavnicu u Pirotu, je od 8 do 22 časa svakog dana u nedelji.