Otvorena izložba plakata "Višestranački izbori u Pirotu od 1990. do 2000. godine"

13. novembar 2017. 12:00 Kultura Pirot Plus Online

U Galeriji „Čedomir Krstić“, povodom 61. godine rada Istorijskog arhiva otvorena je izložba pod nazivom „Višestranački izbori u Pirotu od 1990-2000. godine“ autora, višeg arhiviste, Miljana Manića.

Miljan Manić, autor izložbe, ističe da je kao autor radio na prikupljanju ovih plakata tokom političkih kampanja. Ovo je manji izbor iz zbirke plakata Istorijskog arhiva, a Manić smatra da su to najupečatljiviji plakati koji najbolje oslikavaju period od 1990. do 2000. godine na političkoj sceni.

Tomislav G. Panajotović koji je bio prvi predsednik demokratske Opštine Pirot u novijem vremenu, rekao je da je prošlo dosta godina od početka višestranačkog sistema i da je od devedete godine do danas bilo mnogo bure na našem prostoru. Prema njegovim rečima ova izložba omogućava posetiocima da vide šta se događalo od 1990. na ovamo i sve likove koji su i sada na političkoj sceni. Panajotović ističe da je na početku višestranačkog sistema bilo više entuzijazma da se postigne politički uspeh.

Na zvaničnom otvaranju izložbe prisutne je pozdravila direktorka Istorisjkog arhiva Ivana Kostadinović. Ona je u svom obraćanju izrazila zahvalnost svima koji su pomogli u radu i postojanju Arhiva. Povodom 61.godišnjice objavljena je publikacija – prvi broj informativnog biltena o radu Istorijskog argžhiva u Pirotu, navela je Kostadinovićeva.