“Otet” odbornik vladajuće koalicije VIDEO

26. januar 2015. 13:48 Dimitrovgrad Pirot Plus Online

Na današnjoj konferenciji za novinare koju su održali Nebojša Ivanov, predsednik opštine Dimitrovgrad, Zoran Petrov, zamenik predsednika opštine Dimitrovgrad, Dragica Angelov, predsednik Skupštine opštine Dimitrovgrad i Dušan Tasev, potpredsednik opštinskog odbora Demokratske stranek Srbije, saopšteno je da je zamenik predsednika SO Dimitrovgrad, Veroljub Ivković, kidnapovan u petak, 23.januara.

Kako je predsednik opštine Ivanov objasnio, Ivkoviću se od 10 časova gubi svaki trag. Za 27.januar je zakazana sednica Skupštine opštine Dimitrovgrad gde će se usvajati programi rada javnih preduzeća i gde treba usvojiti plan detaljne regulacije industrijske zone Gradina koja otvara mogućnost za stvaranje investicionih potencijala za potrebe opštine Dimitrovgrad. Čitava ova situacija oko otmice odbornika predstavlja neprihvatljivo ponašanje jer se to graniči sa kriminalom i to ugrožava ceo politički sistem u lokalnim samoupravama, rekao je Ivanov.

Zoran Petrov, kaže da je apsolutno neprimereno da se u jednoj višenacionalnoj sredini događaju takve stvari i potsetio na prošlogodišnje izbore za Nacionalne savete gde je vladajuća koalicija porazila SNS i koaliciju oko SNS-a u Dimitrovgradu, dodajući da je to pokazatelj dobrog rada opštine Dimitrovgrad. Bez obzira što SNS nije na vlasti u Dimitrovgradu opština dobro posluje. Petrov pretpostavlja da se sve ovo dešava sa ciljem da se stvori kriza u opštini, da se uvedu privremene mere i da na taj način dođe SNS na vlasti.

Dušan Tasev, potpredsednik Opštinskog odbora Demokratske stranke Srbije, rekao je da će predstavnici DSS-a ispoštovati u potpunosti koalicione sporazume koje imaju i da podrška njihovih odbornika neće biti dovedena u pitanje. On je istakao da je ranije bilo pokušaja da se i na njihove odbornike vrši pritisak za određena radna mesta, ali ovakav neprimeren čin DSS ne podržava.

Dragica Angelov, predsednik SO Dimitrovgrad, rekla je da u Dimitrovgradu nije bilo problema i kada je prethodni predsednik Skupštine dao ostavku, i objasnila da su to njene sumnje u vezi sa nestankom pomenutog odbornika, jer prema njenim rečima svako ima pravo da na Skupštini kaže da prilazi drugoj stranci, a ovaj događaj smatra neprimerenim.