Okružna liga u brojkama, Senjak ispred Željuše za tri gola

17. januar 2020. 07:14 Sport Pirot Plus Online

Na kraju dvadesetsedme jesenje trke u Okružnoj ligi Pirot, fudbaleri Senjaka su osvojili jesenje počasti ispred Željuše zahvaljujući višku od tri gola, sa istim brojem osvojenih bodova, po 23. Piroćanci i klub iz sela kod Dimitrovgrada, postigli su isti bilans na jedanaest susreta: 7 pobeda, 2 remija i 2 poraza, s tim što Senjak ima gol- razliku 41:11, a Željušani 31:14.
Lider je u prednosti i po ishodu u međusobnom meču. Na jesenjem startu, kaogost savladao je prvog pratioca sa 4:0, i stekao izvesnu prednost u golovima.
Kako je trka odmicala, smenjivali su se gotovo u svakom kolu na liderskoj poziciji, a malo im je zasmetao i trećeplasirani Gnjilan ( osvojio je 21 bod) koji je, u međuvremenu, dva vikenda proveo na prvom mestu.
Međutim, kada se sve sabere, tim trenera Dragiše Zlatanova, pored jesenje titule ima i najboljeg strelca nakon prve etape Mišu Nikolića, na deset utakmica postigao je 17 golova. Inače, Senjak je i najefikasniji tim, dok Gnjilan ima najbolju odbranu, savladana je 10 puta.


Na začelju, najugroženiji su dvanaestoplasirani Padež sa svega 5, i Zadrugar na jednaestoj poziciji sa 8 osvojenih bodova i „ minusom“ tri boda, zarađenim zbog neodlaska na utakmicu u petom kolu, protiv Gnjilana.
Takmičarski organi nisu imali većih problema tokom jeseni. Na terenima Pirotskog okruga odigrane su 132. utakmice i postignuto 264 gola, tačno dva po jednom meču. Pet klubova su ostvarili pozitivnu gol – razliku, dok su šest u „ minusu“, a jedino je petoplasirani Spartak ima bilanas 20:20.
Tekst i foto: Sloba Jovanović