Održana Sednica SO Babušnica, lužnička vurda na Sajmu etno hrane

28. novembar 2014. 08:38 Babušnica Pirot Plus Online

Dejan Lazarević, predsednik SO Babušnica, rekao je za Portal Plus online i Plus radio da će danas, 28.novembra u 13 časova na Sajmu etno hrane biti prezentacija lužničke vurde. Prema njegovim rečima veoma je bitno da bi se povećala proizvodnja vurde i da bi se postigla veća ekonomska opravdanost, da se poveća stočni fond i potrebna je pomoć države, ali je svakako veoma bitno da se pojavljuju na ovakvim manifestacijama gde može da se vidi i proba naša njihov proizvod.

Kako je Lazarević pomenuo, juče je održana Sednica SO Babušnica gde je doneta odluka o pravobranilaštvu, a donete su i određene odluke koje se tiču školskih odbora.

- Sednica je održana juče, najbitnije je to što se ponovo vraća javni pravobranilac, to je zakonski definisano. Doneli smo odluku o pravobranilaštvu i za 15 do 20 dana, kad se steknu zakonski uslovi, u Babušnici će ponovo raditi pravobranilaštvo. To je nešto što je skupština juče odlučila i bilo je par odluka za školske odbore, rekao je Lazarević.

Naredna sednica SO Babušnice planira se za 10 dana koja će, prema Lazarevićevim rečima biti veoma bitna.

- Naredna sednica je mnogo bitna jer će na delu i praktično biti pokazana nova koalicija, dolazi do nekih promena u našim javnim preduzećima i ustanovama. Neki ljudi će sigurno biti promenjeni, zato što na osnovu analize dosadašnji rezultati nisu baš na zavidnom nivou, kaže Lazarević.

Lazarević je napomenuo da će prvo upravni i nadzorni organi biti promenjeni.